27 de persoane intoxicate cu ciuperci s-au prezentat la UPU in week-end

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

La sfarsitul saptamanii trecute, in Unitatea de Primiri-Urgente a Spitalului Judetean de Urgenta ”Dr. Constantin Opris” Baia Mare s-au prezentat 27 de persoane cu simptomatologia intoxicatie cu ciuperci. Dintre acestia 11 au fost copii care au ramas internati pe Sectia Pediatrie.

Reprezentatii unitatii medicale atrag atentia, si pe aceasta cale, ca medicii se confrunta cu un val de intoxicatii, doar in intervalul 22 – 24 septembrie 2017 fiind inregistrate, in UPU Baia Mare, 27 de persoane care au mancat ciuperci si li s-a facut rau. Dintre acestia 10 provin din mediul urban si 17 din mediul rural. Opt persoane au fost externate, doi pacienti au refuzat internarea, unul a ajuns la ATI Interne, alti trei au ramas spitalizati pe Sectia Interne, iar un pacient a fost internat la Contagioase.

In cazul in care ati consumat ciuperci si aveti simptome ca transpiratie abundenta, greturi, furnicaturi ale extremitatilor, puls rar, pupila marita, agitatie, dureri abdominale, respiratie grea, lacrimare, tremuraturi, halucinatii etc. este foarte important sa va prezentati de urgenta la cel mai apropiat spital.

Ciupercile otravitoare pot avea incubatie scurta, de la 15 minute la 3 ore sau incubatie lunga, cand primele simptome apar dupa un interval de 5 sau chiar 20 de ore de la momentul in care au fost consumate. La primul semn de suspiciune a unei intoxicatii adresati-va de urgenta medicului.

Biroul de presa al Spitalului Judetean de Urgenta ”Dr. Constantin Opris” Baia Mare

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole