3.300 de tichete din Programul Rabla au fost deja trecute in sistemul electronic

PNL

programul-rabla-masiniMinistrul Mediului, Apelor si Padurilor, Gratiela Gavrilescu, a declarat, joi, la Galati, ca Programul Rabla 2015 a inceput de o saptamana, pana la ora actuala 3.300 de tichete fiind deja trecute in sistemul electronic, scrie Agerpres.

Gavrilescu a afirmat ca a fost lansat si proiectul Ecotichetul prin care vor putea fi achizitionate aproximativ 150 de masini electrice si hibrid si care va fi pus in aplicare la mijlocul lunii iunie.

“Am lansat si proiectul Ecotichetul care se refera la masini electrice si hibrid electrice pentru ca viitorul nostru de poluare zero il reprezinta aceste masini. Eu sper, pentru ca deja am lansat proiectul si undeva la jumatatea lunii iunie o sa fie si pus in aplicare, ca anul acesta persoanele fizice si juridice sa poata sa achizitioneze un numar mai mare de masini decat in anii trecuti, respectiv noi ne-am pus in plan peste 150 de masini masini electrice sau hibrid electrice. Ecotichetul este in suma de 6.500 euro, iar cel pentru Programul Rabla 6.500 lei.

Ne dorim foarte mult ca fiecare roman sa-si permita sa poata sa-si cumpere o astfel de masina mai putin poluanta, mai ales ca tichetul este tot la 6.500 lei, in schimb ecobonusul este mai mare, respectiv 750 lei pentru un motor care polueaza sub o suta de grame de bioxid de carbon pe kilometru, creste la 1.500 lei pentru motor propulsie hibrid si la 2.500 lei la hibrid electrice”, a afirmat ministrul.

Gratiela Gavrilescu, insotita de presedintele Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului, Toma Petcu, si secretarul de stat la Ministerul Mediului, Pasztor Sandor, a participat, joi, la Galati, la o intalnire regionala pe probleme de mediu cu reprezentantii judetelor Vrancea, Vaslui, Bacau, Galati.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2