30.000 de doze de vaccinuri antigripale ajung in Maramures

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Pana la sfarsitul lunii curente in Maramures vor ajunge 30.000 de vaccinuri antigripale. Acestea vor fi distribuite atat in cabinetele medicale cat si in spitale. De precizat ar fi faptul ca prima transa s-a distribuit, acum doua saptamani, si s-a si epuizat.

Dir. Carmen Sima, DSP Maramures: “Dozele vor ajunge la spitalele publice, la spitale private, la cabinetele de medicina de familie, la cabinetele scolare, la mai multe tipuri de utilizatori. Vaccinurile antigripale se pot administra preventiv la copii, adulti, varstnici, persoane cu boli cronice, personal medical, respectiv la toate categoriile care sunt la risc.”

Vaccinarea se poate face pe tot parcursul iernii. De la administrarea vaccinului, trebuie sa stiti ca anticorpii se formeaza in doua saptamani iar protectia o aveti in aproximativ patru saptamani de la vaccinare. Medicii spun ca o astfel de vaccinare antigripala ar fi ideal sa fie administrata in lunile noiembrie, decembrie si chiar ianuarie deoarece, in perioada rece, din punct de vedere epidemiologic va creste numarul de viroze si atunci e bine sa fiti protejati.

Deocamdata nu a aparut niciun virus gripal care sa circule in Romania sau in Europa in acest moment insa vaccinul antigripal este bine sa fie facut preventiv.

Ana AVRAM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2