30 de permise suspendate in Maramures in actiunea T.I.S.P.O.L – SPEED

Reclame home 1
Reclame home 1

In perioada 1 – 7 aprilie, sub coordonarea Directiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane s-a desfasurat la nivel national actiunea T.I.S.P.O.L. SPEED, inscrisa in Calendarul de activitati al Organizatiei Politiilor Rutiere din Europa (T.I.S.P.O.L.) pentru anul 2019.

Controalele Politiilor Rutiere din Europa au vizat respectarea regimului legal de viteza si reducerea numarului si gravitatii consecintelor accidentelor rutiere inregistrate pe fondul vitezei neadaptate conditiilor de drum si a celei excesive, politistii rutieri fiind in teren, cu toate aparatele radar disponibile, pentru aplicarea masurilor legale in caz de nerespectare a legislatiei in domeniu.

„In judetul Maramures, in cele sapte zile de actiune, au fost oprite pentru control 1.116 autovehicule, fiind constatate 681 de abateri cu caracter contraventional. Cele mai multe contraventii au fost constatate de politistii Serviciului Rutier si de cei ai Birourilor Rutiere Sighetu Marmatiei si Baia Mare.

Totodata, in 30 de cazuri, pentru nerespectarea regimului legal de viteza si depasirea cu mai mult de 50km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv, s-a dispus masura complementara a suspendarii exercitarii dreptului de a conduce pentru 90 de zile.

Depasirea limitelor legale de viteza si viteza neadaptata la conditiile de trafic reprezinta principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice, astfel incat combaterea acestora ramane o prioritate pentru Politia Rutiera Maramures”, se arata intr-un comunicat al IPJ Maramures.

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole