30% dintre romance spun ca au fost afectate de violenta fizica sau sexuala

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Un procent de 30% dintre romance spun ca au fost afectate de violenta fizica sau sexuala la un moment dat in viata dupa varsta de 15 ani, rezultat care claseaza tara noastra in media la nivel european, potrivit unui raport al Agentiei pentru Drepturi Fundamentale a Uniunii Europene (FRA), transmite Agerpres.

Potrivit unui comunicat al Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD), studiul arata ca cele mai multe femei care recunosc ca sunt afectate de violenta fizica si sexuala sunt in tari ca Finlanda, Danemarca si Letonia.

Raportul FRA prezinta rezultatele celui mai cuprinzator studiu din lume realizat pana in prezent cu privire la violenta impotriva femeilor, aratand amploarea abuzurilor suferite de acestea acasa, la serviciu, in public si online.

„Pe langa faptul ca demonstreaza prevalenta violentei impotriva femeilor adulte, raportul detaliaza si incidente de violenta fizica si sexuala suferite de femei in copilarie. Ancheta arata ca factorii de decizie trebuie sa recunoasca amploarea violentei impotriva femeilor si sa se asigure ca masurile adoptate corespund si in practica, nu doar pe hartie, nevoilor si drepturilor tuturor victimelor violentei impotriva femeilor”, releva sursa citata.

Raportul a fost realizat pe baza unor interviuri cu 42.000 de femei din 28 de state membre ale Uniunii Europene, cate 1.500 din fiecare stat.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole