-32 grade Celsius in Maramures. Vezi unde

PNL

Prefectura Maramures anunta ca vremea a fost deosebit de rece, geroasa noaptea si dimineata. Cerul a fost  variabil, mai mult senin noaptea. Vantul a suflat slab, la moderat. Temperaturile maxime, in cursul zilei au avut valori cuprinse intre -3 grade Celsius (Targu Lapus, Ocna Sugatag  si Sighetu Marmatiei) si -1 grad Celsius ( Baia Mare).

La aceasta ora, valorile temperaturii aerului indica -16 grade Celsius la Ocna Sugatag si Petrova, -15 grade Celsius la Targu Lapus, -14 grade Celsius la Sighetu Marmatiei, -12 grade Celsius la Borsa si Viseu de Sus si -10 grade Celsius in Baia Mare. Indicele de racire a coborat, in aceasta dimineata sub valoarea de -32 grade Celsius la statia meteorologica Iezer.

Reteaua de drumuri nationale din judet este practicabila. Pe sectoarele de drumuri nationale se circula in conditii de iarna. Vizibilitatea este buna in trafic, cerul este senin pe toate sectoarele de drumuri nationale. Carosabilul este curat si uscat pe sectoarele de rumuri nationale.

In Pasul Prislop, carosabilul este partial umed (intre km 160 si km 180). iar vantul prezinta intensificari temporare de pana la 30 km/h. S-a intervenit cu 11 utilaje si s-au imprastiat trei tone de material antiderapant pentru prevenirea si combaterea poleiului. Stratul de zapada masura 62 cm la Vf. Iezer, 24 cm la Baiut si Cavnic, 12 cm la Sacel, 10 cm in Poiana Borsa, 7 cm la Targu Lapus, 6 cm la Ocna Sugatag.

Debitele si nivelurile cursurilor de apa din judet au fost variabile.  Nu au fost semnalate probleme pe cursurile de apa din judet. Gheata este prezenta pe malurile raurilor Tisa, Viseu, Cisla, Vaser, Ruscova, Iza, Botiza, Mara, Cosau, Barsau, Lapus, Cavnic, Sasar, Firiza si Suciu. Temperaturile scazute au favorizat formarea unui pod de gheata cu ochiuri pe raul Nistru. Curg sloiuri de gheata pe cursurile raurilor Tisa, Cavnic, Mara, Iza, Viseu si Suciu. Exploatarea amenajarii hidrotehnice Stramtori-Firiza se desfasoara in conformitate cu regulamentul de exploatare, in conditii de siguranta.

Pentru astazi, prognoza meteorologica prevede ca vremea se va mentine deosebit de rece, geroasa noaptea si dimineata. Cerul va fi temporar noros. Izolat spre sfarsitul intervalului va ninge. Izolat in zona montana va ninge slab. Vantul va sufla slab, cu intensificari izolate de pana la 40-45 km/h. Pe crestele montane, vantul va viscoli ninsoarea. Temperaturile maxime vor avea valori cuprinse intre -8 grade Celsius si -3 grade Celsius. Cele minime vor fi cuprinse intre -12 grade Celsius si -9 grade Celsius.

Conducatorii de autovehicule pot solicita informatii despre starea de practicabilitate a retelei de drumuri rutiere sau anunta daca intampina probleme in trafic la Sectia de Drumuri Nationale Baia Mare, telefon 0262 212138, respectiv S.C. Drumuri si Poduri S.A. Maramures, telefon 0262 213144.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1