340 milioane lei la dispozitia primariilor care vor sa modernizeze sau sa infiinteze sisteme centralizate de incalzire

Pana la 31 martie 2020, unitatile administrative-teritoriale (UAT) pot trimite la Ministerul Lucrarilor Publice, Dezvoltarii si Administratiei (MLPDA) solicitari de finantare pentru proiecte de reabilitare, modernizare sau infiintarea sistemelor de alimentare centralizata cu energie termica a localitatilor, s-a aratat intr-un comunicat transmis catre ZiarMM.ro, de catre Ministerul Dezvoltarii.

Finantarea se asigura de la bugetul de stat, prin MLPDA, de la Fondul pentru Mediu, in limita a 400 milioane lei si din bugetul local al UAT-urilor. Cota de cofinantare din bugetul MLPDA este de maximum 85% din cheltuielile eligibile, iar contributia de la bugetul local este de minimum 15%.

”UAT-urile care detin in proprietate sisteme centralizate de alimentare cu energie termica beneficiaza de cofinantare nerambursabila a proiectelor de investitii in limita a 70 milioane lei credite bugetare si 270 milioane lei credite de angajament – sume alocate Programului Termoficare si aprobate pentru anul 2020”, a precizat ministrul lucrarilor publice, Ion Stefan.

Pentru asigurarea conditiilor optime de functionare a serviciului de alimentare cu energie termica a populatiei, la nivelul MLPDA se deruleaza Programul Termoficare aprobat prin OUG 53/2019 privind aprobarea Programului multianual de finantare a investitiilor pentru modernizarea, reabilitarea, retehnologizarea si extinderea sau infiintarea sistemelor de alimentare centralizata cu energie termica a localitatilor, care se implementeaza in perioada 2019-2027 si va finanta proiecte noi si in derulare, s-a mai precizat in comunicat.

ZiarMM.ro

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu