35.000 de pasageri pe Aeroportul International “Maramures”, in 2019. Buda, sef Aeroport: “Prioritatea noastra va fi sa reusim sa convingem companiile low-cost, sa opereze de la noi”

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

In anul 2019, Aeroportul International “Maramures” a beneficiat de un buget record de 20 milioane lei din partea administratiei judetene, reusind sa elimine astfel orice restrictie de operare. Din acest buget total, 13 milioane lei au fost prevazuti pentru investitii si 7 milioane lei pentru cheltuielile de functionare.

Din suma acordata pentru investitii au fost achizitionate echipamentele de securitate necesare, respectiv o freza de zapada, un degivror pentru aeronave mari, scari, aer conditionat, dar si alte echipamente necesare specifice, reusind astfel sa fie solutionate toate problemele majore de infrastructura. De asemenea, a fost infiintat un serviciu de handling pasageri in cadrul aeroportului, pentru a veni in sprijinul companiilor aeriene, astfel incat toate procesele ce tin de rezervare, etichetarea bagajelor si procesarea pasagerilor sa fie gestionate intern.

La finalul acestei toamne s-a reusit si securizarea intregului perimetru al aeroportului, demers necesar in urma adoptarii Hotararii de Guvern prin care un teren a trecut din domeniul public al statului, in domeniul public al judetului Maramures si in administrarea Aeroportului.

Anul 2019 a adus pe Aeroportul International „Maramures” aproximativ 35.000 de pasageri, din care 16.000 pasageri ai curselor charter si restul ai celor interne si speciale. Cel mai mare flux de pasageri inregistrat vreodata pe Aeroportul International „Maramures” a adus institutiei un venit de peste 200.000 de euro.

Directorul Aeroportului International „Maramures”, Dorin Buda a precizat ca anul 2019 a fost unul de succes pentru institutia pe care o conduce, reusind, cu sprijinul Consiliului Judetean Maramures, sa faca toate investitiile necesare bunei functionari a aerogarii.

Dorin Buda, director al Aeroportului International “Maramures”: “A fost un an important pentru Aeroportul International si vreau sa multumesc administratiei judetene pentru bugetul record acordat anul acesta pentru aeroport, respectiv 13 milioane lei pentru investitii si 7 milioane lei pentru cheltuielile de functionare, suma cu care am reusit sa achizitionam toate echipamentele absolut necesare pentru deservirea tuturor categoriilor de aeronave.”

Acesta a mai precizat ca, pe langa cursele charter, va transforma in prioritatea institutiei si introducerea de curse spre destinatii externe, cu precadere spre zonele in care exista comunitati importante de maramureseni, respectiv Italia, Franta, Anglia si Spania.

Dorin Buda: “Incepand de anul viitor, prioritatea noastra va fi sa reusim sa convingem companiile aeriene, in special cele low-cost, sa opereze pe Aeroportul International. Din discutiile purtate cu acestea, nu se pune problema profitabilitatii curselor pe care vor sa le introduca de pe aeroportul nostru”

Boeing are 400 de aeronave retinute la sol

In momentul de fata, companiile aeriene se confrunta cu o problema independenta de vointa lor, si anume faptul ca societatea Boeing, cea care produce aeronavele 737 MAX, de mediu curier, si de altfel cele mai uzitate, are pe stoc 400 de aeronave retinute la sol din luna februarie, acestea neputand fi livrate companiilor aeriene.

In procesul de atragere a unor noi operatori, vor fi implicati, direct, incepand cu anul viitor, noul manager de Marketing, impreuna cu noul director de Dezvoltare al Aeroportul International “Maramures”, care vor avea ca principala preocupare negocierea cu companiile aeriene, in vederea convingerii lor sa opereze pe acest aeroport.

ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2