351 maramureșeni au intrat în țară prin punctele de trecere a frontierei de stat

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne și polițiștii locali au executat în sistem integrat 83 de misiuni, pe raza județului, în ultimele 24 de ore.

Au fost angrenate 124 de efective pentru menținerea ordinii și siguranței publice, pentru verificarea respectării măsurilor de protecție individuală, (purtarea măștii de protecție în spații închise, păstrarea distanței fizice) pentru verificarea respectării măsurilor de către societățile comerciale și persoanele fizice autorizate. În executarea misiunilor au fost utilizate 32 mijloace de mobilitate.

În timpul executării misiunilor au fost depistate și identificate opt persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală stabilite pe perioada stării de alertă. S-au verificat peste 65 de agenți economici cu privire la respectarea măsurilor stabilite în perioada stării de alertă. Au fost aplicate, în context, 14 sancțiuni contravenționale în valoare de 3600 lei.

Prin punctele de trecere a frontierei de stat au intrat în țară 351 maramureșeni. Până în prezent au fost vindecate și externate din spital 198 de persoane. Este de menționat faptul că după motivarea și publicarea deciziei Curții Constituționale a României în Monitorul Oficial cu privire la obligativitatea izolării/carantinării instituționalizate, în județul nostru nu au fost depuse cereri de externare din spital de către persoanele infectate cu COVID-19.

”Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș solicită cetățenilor să respecte normele stabilite de autorități în perioada stării de alertă, distanța de socializare și măsurile de igienă stabilite de către specialiști. Este important ca fiecare dintre noi să avem o conduită socială și un comportament responsabil, să conștientizăm că acțiunile noastre îi pot afecta pe ceilalți și să respectăm deciziile autorităților pentru limitarea și răspândirea infecțiilor cu noul Coronavirus. Mulțumim tuturor celor care au înțeles că numai împreună vom reuși să depășim această perioadă!”, precizează CJSU.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *