36 de primarii din Maramures vor face deszapezirea cu forte proprii

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

In sedinta extraordinara a Comitetului Judetean pentru situatii de urgenta au fost discutate, printre altele, aspecte privind deszazpezirea drumurilor in iarna care vine.

Ministerul Afacerilor Interne a solicitat in vederea bunei gestionari a efectelor meteorologice din perioada sezonului rece, pregatirea autoritatilor administratiei publice locale pentru desfasurarea in bune conditii a activitatilor economice si sociale, asigurarea utilitatilor publice, identificarea si supravegherea unor riscuri posibile sezonului rece.

”Au fost intreprinse demersurile necesare si am solicitat comitetelor locale pentru situatii de urgenta sa ne comunice stadiul pregatirilor pentru sezonul de iarna, situatia contractelor in vederea deszapezirii drumurilor publice, asigurarea materialelor antiderapante, asigurarea carburantilor pentru desfasurarea activitatilor de deszapezire, asigurarea rezervelor de combustibil.

Sunt incheiate contracte de deszapezire pentru drumurile nationale si judetene, iar la nivelul unitatilor administrativ-teritoriale au fost incheiate 10 contracte, 36 unitati administrativ-teritoriale vor desfasura activitatea cu forte proprii si sunt in procedura de achizitie 30 de contracte.

Sunt asigurate, la aceasta data, stocuri pentru interventie la deszapezire ( 2980 tone nisip, 6446 tone sare, 4104 tone carburanti), dar si pregatite mijloace tehnice). Vom avea echipe mixte care se vor deplasa in teren, dupa finalizarea contractelor de achizitie, care vor verifica bazele/punctele de interventie, situatia stocurilor si utilajelor de interventie”, a mentionat subprefectul Alexandru Cosma.

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2