36 de societati comerciale si persoane fizice verificate de politistii de investigare a criminalitatii economice

In cursul acestei saptamani, politistii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice, sprijiniti de politisti din cadrul Politiei de Frontiera Sighetu Marmatiei, au actionat pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale in domeniul comertului cu produse alimentare si a contrabandei cu tutun. Astfel, politistii au verificat 21 societati comerciale si 15 persoane fizice autorizate.

In urma controalelor efectuate, politistii au constatat o infractiune de contrabanda si au aplicat 12 sanctiuni contraventionale pentru incalcari ale prevederilor Legii 12/1990 privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe si a O.U.G. 28/1999 privind obligatia agentilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.

Valoarea amenzilor aplicate a fost de 37 000 de lei. De asemenea, politistii au confiscat tigari si bunuri alimentare si nealimentare in valoare de peste 1.500 de lei, conform IPJ Maramures.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1