370 de militari romani care vor lucra in structuri NATO vor primi solde mai mari

Reclame home 1
Reclame home 1

militar salut onor armata tancDeputatii din Comisia de buget au adoptat joi un amendament la Ordonanta 2/2015 prin care se majoreaza cu 30% solda personalului militar care urmeaza sa lucreze in structurile NATO infiintate la Bucuresti, transmite Agerpres.

Amendamentul a fost propus de secretarul de stat in Ministerul Apararii Nationale Otilia Sava si a fost anexat Ordonantei de Urgenta 2/2015 pentru modificarea si completarea unor acte normative precum si alte masuri.

“In aceste structuri ale NATO trebuie sa folosim experienta unor sefi de batalion, comandanti de pluton, comandanti de campanie, sunt functii de executie iar salariile sunt mici.

Pentru a-i motiva pe acesti oameni sa accepte aceste posturi propunem marirea soldelor cu 30%. Conditiile pentru a ajunge acolo sunt foarte dure, trebuie sa stie, printre altele, foarte bine limba engleza. Sub incidenta acestor majorari intra 370 de persoane iar majorarea intra in limita bugetului aprobat pentru MApN pe acest an”, a spus Otilia Sava la dezbaterile Comisiei de buget.

Presedintele Klaus Iohannis a solicitat in urma cu 10 zile aprobarea Parlamentului pentru constituirea unor structuri militare straine pe teritoriul Romaniei — doua structuri de forta, un comandament multinational de divizie si o unitate de integrare a fortelor NATO, a anuntat secretarul Camerei Deputatilor Niculae Mircovici.

Mircovici a adaugat ca aceste “doua structuri de forta” vor avea locatia in garnizoana Bucuresti.

Solicitarea presedintelui urmeaza sa fie dezbatuta in Birourile permanente reunite si are nevoie de aprobarea Parlamentului.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2