388 de autovehicule pentru transport persoane sau marfa controlate de politistii maramureseni in cadrul actiunii europene TRUCK&BUS

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Depasirea limitelor de viteza, neutilizarea centurii de siguranta si nerespectarea timpilor de odihna si conducere – sunt doar cateva dintre neregulile constatate de politistii maramureseni implicati in actiunea europeana Truck&Bus, informeaza IPJ Maramures.

Actiunea, desfasurata pe tot parcursul saptamanii trecute, a avut ca scop reducerea accidentelor rutiere produse in special din cauza nerespectarii normelor rutiere de catre conducatorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane si transportului de marfa. Politistii au verificat 388 autovehiculele destinate transportului public de persoane, cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri, sau destinate transportului de marfa, cu masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5 tone.

Echipajele de politie care au actionat pe soselele din Maramures au verificat 109 autovehiculele destinate transportului public de persoane si 279 autovehicule destinate transportului de marfa.

In total, pentru neregulile constatate, s-au aplicat 112 sanctiuni contraventionale: 26 in cazul soferilor care conduceau autovehicule transport persoane si 86 soferilor care conduceau autovehicule destinate transportului de marfa. 37 de soferi au fost sanctionati pentru ca au condus cu viteza peste limita legala, 24 pentru ca nu au utilizat centura de siguranta, opt pentru ca nu au respectat timpii de odihna si conducere iar restul pentru alte abateri.

Ca masura complementara, politistii au retras trei certificate de inmatriculare si au retinut un permis de conducere.
Activitatile de control s-au desfasurat, simultan, in toate statele membre ale Uniunii Europene, conform Planului de operatiuni al Organizatiei Politiilor Rutiere din Europa (TISPOL).

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *