389 solicitari la Serviciul de Ambulanta Judetean Maramures in perioada Craciunului

Reclame home 1
Reclame home 1

389 solicitari au avut angajatii Serviciului de Ambulanta Judetean Maramures in perioada Craciunului, pe parcursul a trei zile. Dintre acestea 312 au fost cazuri urgente, 23 au fost rezolvate de medici, doua au fost cu consultatie la domiciliu, iar in 55 de situatii s-a facut transport medical neasistat.

In perioada sarbatorilor, in judet, au intervenit la 20 de pacienti echipaje de tip C si la 312 cazuri, echipaje de tip B. Interventiile au fost deservite de catre opt medici, 107 asistenti medicali si 140 ambulantieri.

Principalele cazuri la care s-a intervenit: 11 copii bolnavi, o persoana in stop cardio-respirator, care a decedat, cinci constatari de decese, trei pacienti cu traumatisme din care doi cu arsuri, trei victime ale accidentelor rutiere, doua cazuri de accident vascular cerebral, 25 de pacienti care necesitau investigatii si consult de specialitate, accident rutier (1) etc.

Motivele principale ale solicitarii ambulantei pe zona Baia Mare, in functie de codurile urgentelor medico-chirurgicale au fost: 22 de cazuri de Cod Rosu-dispnee (4), dureri toracice (3), dureri abdominale sau lombare (3), sincopa (3), alergii (2), arsuri (1), etc; Cod Galben pentru 188 de cazuri-gravide (7), dureri abdominale sau lombare (45), boli ce necesitau consult si investigatii de specialitate (21), accidente rutiere (2), cefalee (10), febra (10), copii bolnavi (7), etc; pe Codul Verde au fost trei cazuri-dureri abdominale sau lombare (1), convulsii (1), boala ce necesita investigatii si consult de specialitate (1).

Foto-arhiva//ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole