„40 de Zile pentru Viata” in Baia Mare: Campanie de post, rugaciune si veghe pasnica

Reclame home 1
Reclame home 1

Evenimentul de lansare a campaniei „40 de Zile pentru Viata” are loc marti, 28 februarie, la Biblioteca Judeteana „Petre Dulfu”, incepand cu ora 17.00. La eveniment au fost invitati factorii de conducere locala, reprezentantii societatii civile, alaturi de liderii diverselor culte crestine care sustin apararea vietii.

„40 de Zile pentru Viata”, este cunoscuta drept „cea mai inovatoare actiune de veghe pasnica” desfasurata in favoarea vietii copiilor nenascuti, datorita naturii crestine si a dorintei de indreptare a atentiei asupra valorii vietii a tuturor celor implicati.

Campania are rolul de a aduce in atentia publicului problema pusa de practicarea avortului la scara larga astazi, indemnand la o informare temeinica asupra repercusiunilor acestuia. Astfel, timp de 40 de zile, se va desfasura o veghe de rugaciune neintrerupta, in intreaga lume.

In acest an, Municipiul Baia Mare se alatura unui grup de 636 de orase din 36 de tari, care sarbatoresc viata prin rugaciune si indeamna la apararea ei, prin incetarea avortului. In Romania acest lucru se va desfasura simultan in 6 orase, acestea fiind: Cluj, Bucuresti, Iasi, Timisoara, Bistrita, Baia Mare.

In Baia Mare, veghea pasnica de post si rugaciune va avea ca spatiu de desfasurare zona Spitalului Judetean de Urgenta „Dr. Constantin Opris”.

Natura pasnica si reflexiva a actiunii este garantata prin faptul ca toti participantii la veghea de rugaciune vor semna o Declaratie de pace, angajandu-se sa se comporte in permanenta precum ambasadori ai lui Cristos si promotori ai vietii.

Actiunea „40 Zile pentru Viata” a fost initiata in Romania in anul din 2007. Printre rezultatele pe care aceasta le-a inregistrat, la nivel european, pot fi mentionate: determinarea a 133 de angajati ai clinicilor unde se practica avortul sa-si inainteze demisia, inchiderea a 74 de astfel de clinici, una dintre ele aflandu-se, pana anul trecut, in Cluj-Napoca. Pana in prezent, 11 796 vieti au fost salvate.

In anul 2016, mai bine de 700.000 de persoane au fost implicate in acest demers de aparare a vietii copiilor nenascuti.

Toate acestea au fost posibile datorita implicarii comunitatilor crestine in cele 40 de zile de post, rugaciune si veghe pasnica in fata spitalelor si a clinicilor de avort, ca voce pentru cei fara voce, ca aparare a valorii si demnitatii vietii copiilor nenascuti.

Pentru informatii legate de „40 de Zile pentru Viata” in Municipiul Baia Mare, puteti vizita pagina de Facebook.

 

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole