400.000 de pasageri ar putea fi afectati de greva personalului navigant de la British Airways

home camp2
home camp2
home camp2

Personalul navigant de la compania aeriana British Airways (BA) a declansat, sambata, o greva de doua saptamani, in urma unei dispute indelungate privind conditiile salariale, transmit DPA si Reuters, titrate de Agerpres.

Analistii apreciaza ca aproximativ 400.000 de pasageri ar putea fi afectati de miscarea de protest care se va desfasura in perioada in perioada 1 — 16 iulie.

Sindicatul Unite a precizat ca personalul navigant de la British Airways, care a fost angajat pe baza contractului “Mixed Fleet”, va declansa o greva in urma esecului discutiilor cu conducerea companiei. De asemenea, sindicatul a anuntat ca va demara actiuni in justitie impotriva companiei in numele a 1.400 de angajati, care au fost sanctionati pentru ca au luat parte la precedenta actiune de protest.

“In aceste conditii, British Airways se confrunta cu o greva de doua saptamani si o actiune prelungita in justitie in numele a peste 1.400 de angajati”, a declarat secretarul general adjunct de la Unite, Howard Beckett.

Personalul navigant de la British Airways, angajat pe baza contractului “Mixed Fleet”, beneficiaza de salarii si avantaje inferioare personalului cu vechime. De la inceputul anului, activitatea British Airways a fost afectata de 26 de zile de greva a personalului navigant.

Un purtator de cuvant al companiei aeriene britanice a declarat ca salariile sunt similare cu cele ale companiilor aeriene concurente.

Cel mai aglomerat aeroport european, Heathrow din Londra, va fi afectat de greva personalului navigant de la British Airways. Compania se asteapta sa poata opera 99,5% din zboruri programate, iar partenerul de alianta Qatar Airways va opera unele zboruri pe distanta scurta ale BA.

In 2015, Qatar Airways a achizitionat o participatie de 10% in International Airlines Group (IAG), proprietarul British Airways si Iberia. Ulterior, in iulie 2015, si-a majorat participatia la 20%, devenind cel mai mare actionar al IAG.

Noua greva a personalului navigant vine la cateva saptamani dupa ce o problema in alimentarea electrica a sistemului IT al companiei British Airways a afectat, in minivacanta de Rusalii, 75.000 de pasageri ai unor zboruri cu plecare de pe aeroporturile londoneze Heathrow si Gatwick.

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *