400 de oi salvate de pompieri din apele Somesului

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Sa salvezi de la moarte o turma de oi nu poate fi o misiune usoara. S-au convins de acest lucru pompierii din cadrul Detasamentului de Pompieri “Cpt. Marchis Adrian” Baia Mare, care au ajutat in aceasta dimineata un cioban sa-si salveze cele 400 de oi din apele Somesului. Acesta a fost surprins aseara, cu turma, de cresterea nivelului apelor raului si a fost nevoit sa-si lase necuvantatoarele pe o insula, la circa 50 de metri de mal, pe raza localitatii Sabisa.

ISU Maramures a anuntat ca dimineata, ciobanul a cerut ajutorul pompierilor, iar un echipaj al Detasamentului de Pompieri “Cpt. Marchis Adrian” Baia Mare, coordonat de catre mr. Zah Adrian, sef centru operational, s-a deplasat la fata locului. Pompierii au lansat barca la apa si au reusit sa ajunga, impreuna cu ciobanul, la animalele izolate. Pentru ca nivelul raului scazuse usor, turma a fost manata de cioban spre mal. Traversarea nu a fost lipsita de emoții. O oaie a fost luata de curent, dar pompierii au reusit sa o salveze si au dus-o cu barca pe uscat. Misiunea a durat circa o ora, actiunile de salvare fiind sprijinite de membrii Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta Sabisa.

Un alt echipaj al Detasamentului de Pompieri “Cpt. Marchis Adrian” Baia Mare a intervenit, in acelasi timp, la o ferma din comuna Cicarlau. Accesul era blocat din cauza cresterii nivelului Somesului. Pompierii au evacuat 30 de animale- vaci, vitei, capre si iezi- amenintate de ape. Interventia a durat circa doua ore.

Ziarmm

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole