400 de oi salvate de pompieri din apele Somesului

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Sa salvezi de la moarte o turma de oi nu poate fi o misiune usoara. S-au convins de acest lucru pompierii din cadrul Detasamentului de Pompieri “Cpt. Marchis Adrian” Baia Mare, care au ajutat in aceasta dimineata un cioban sa-si salveze cele 400 de oi din apele Somesului. Acesta a fost surprins aseara, cu turma, de cresterea nivelului apelor raului si a fost nevoit sa-si lase necuvantatoarele pe o insula, la circa 50 de metri de mal, pe raza localitatii Sabisa.

ISU Maramures a anuntat ca dimineata, ciobanul a cerut ajutorul pompierilor, iar un echipaj al Detasamentului de Pompieri “Cpt. Marchis Adrian” Baia Mare, coordonat de catre mr. Zah Adrian, sef centru operational, s-a deplasat la fata locului. Pompierii au lansat barca la apa si au reusit sa ajunga, impreuna cu ciobanul, la animalele izolate. Pentru ca nivelul raului scazuse usor, turma a fost manata de cioban spre mal. Traversarea nu a fost lipsita de emoții. O oaie a fost luata de curent, dar pompierii au reusit sa o salveze si au dus-o cu barca pe uscat. Misiunea a durat circa o ora, actiunile de salvare fiind sprijinite de membrii Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta Sabisa.

Un alt echipaj al Detasamentului de Pompieri “Cpt. Marchis Adrian” Baia Mare a intervenit, in acelasi timp, la o ferma din comuna Cicarlau. Accesul era blocat din cauza cresterii nivelului Somesului. Pompierii au evacuat 30 de animale- vaci, vitei, capre si iezi- amenintate de ape. Interventia a durat circa doua ore.

Ziarmm

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *