438 sectii de votare in Maramures la alegerile prezidentiale

PNL

La sedinta cu secretarii generali ai unitatilor administrativ-teritoriale desfasurata luni, 14 octombrie, in sistem de videoconferinta, au fost abordate probleme referitoare la masurile stabilite pentru pregatirea si organizarea alegerilor pentru Presedintele Romaniei, stadiul aplicarii legislatiei cainilor comunitari, situatia identificarii terenurilor la nivelul unitatilor administrativ-teritoriale (ingropare) a cadavrelor prevazute in cadrul masurilor de profilaxie generala specifice pestei porcine africane si aplicarea legilor fondului funciar, anunta Institutia Prefectului – Judetul Maramures.

Reprezentantul biroului judetean a Autoritatii Electorale Permanente, consilier Radu Grigoras, a precizat ca pentru alegerile prezidentiale au fost stabilite 438, iar primarii trebuie sa aduca la cunostinta opiniei publice numerotarea si delimitarea sectiilor de votare si a locatiei acestora. Anexa sectiilor de votare stabilite la nivelul judetului nostru poate fi consultata pe pagina de web www.roaep.ro (sectiunea Management electoral/Geografie electorala/Registrul sectiilor de votare). Autoritatile administratiei publice locale (primarul) va pune la dispozitia partidelor politice extras din registrul electoral.

Vasile Pop, director adjunct DSVSA Maramures a mentionat ca in judetul nostru doar trei unitati administrativ-teritoriale au infiintate servicii specializate pentru gestionarea cainilor comunitari (Baia Mare, Sighetu Marmatiei si Baia Sprie). Subiectul cainilor fara stapan este unul sensibil, fiind depuse multe reclamatii de catre cetateni cu privire la pagubele produse in gospodarii, legislatia nu este aplicata si lipsesc resursele financiare, a mai precizat Vasile Pop.

In ceea ce priveste identificarea terenurilor la nivelul unitatilor administrativ-teritoriale pentru aplicarea profilaxiei generale si a masurilor stabilite pentru virusul pestei porcine africane sunt, la nivelul judetului nostru, peste 10 unitati administrativ-teritoriale care nu au comunicat coordonatele de identificare, dar si alte unitati administrativ-teritoriale care au transmis coordonate gresite. Situatia focarelor de pesta porcina africana in judetul nostru este stabila, nu sunt focare noi, dar au fost inregistrate cazuri de boala in judetul Satu Mare.

”In ceea ce priveste aplicarea legilor fondului funciar, Comisia judeteana are in lucru aproximativ 3000 de dosare (se lucreaza la dosare depuse in anul 2017). Pentru a degreva comisiile locale si comisia judeteana de volumul mare de documente, am solicitat secretarilor generali ai unitatilor administrativ-teritoriale sa sprijine cetatenii aplicarea legislatiei in vigoare cu privire la notarea posesiei, respectiv cadastrarea sistematica. Procedurile prevazute de legislatie sunt in avantajul cetatenilor pentru ca reduc termenele de asteptare”, a spus prefectul Vasile Moldovan.

Pregatirile pentru organizarea si desfasurarea alegerilor pentru Presedintele Romaniei se deruleaza conform programului calendaristic prevazut de legislatia aferenta.

In data de 9 noiembrie, presedintii birourilor electorale ale sectiilor de votare, impreuna cu loctiitorii acestora vor primi pe baza de proces verbal toate materiale necesare desfasurarii scrutinului electoral.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1