45 de ”ambasadori ai turismului maramuresean” au fost premiati in cadrul Galei Ambasadorilor, editia a II-a (FOTO)

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

In seara zilei de marti, 8 mai, Castel Transilvania a fost, pentru al doilea an consecutiv, gazda ”Galei Ambasadorilor Turismului Maramuresean”, eveniment organizat de Consiliul Judetean Maramures in cadrul celei de-a IV-a editii a ”Zilelor Maramuresului – Haida, hai in Maramures!”. Cu incepere de la ora 19.00, pe scena amenajata au fost invitati sa urce ”ambasadorii turismului maramuresean”, care au fost premiati pe segmente distincte: categoria pensiuni, sectiunea resorturi si atractii turistice si categoria personalitati. Seara a debutat cu un cafe concert oferit de Ansamblul Folcloric National ”Transilvania”.

Prima sectiune premiata la aceasta gala a cuprins pensiunile, titlul de Ambasador al turismului maramuresean fiind oferit reprezentantilor Agropensiunii ”Iz de Maramures”, Casei Iurca de Calinesti, Viilage Hotel, dar si pensiunilor ”Casa Olarului”, ”Glodeanca”, ”Soare-n Maramures”, ”Dacii Liberi”, ”Conacul Drahneilor”, ”Seky”, ”Lacramioara”, ”Casa Traditiilor”, ”Sub Cetate la Matei”, Cretuca”, ”Liliana”, Valcinet”, ”Eladi”, ”Festival” si ”In Deal la Ancuta”. Premiile au fost decernate de vicepresedintele Consiliului Judetean Maramures, Ioan Doru Dancus, care i-a felicitat pe toti cei nominalizati ca si ambasadori ai turismului maramuresean, dorindu-le sa promoveze Maramuresul cu la fel de multa daruire si in viitor. ”Aceste premii reprezinta o apreciere din partea noastra, executivul Consiliului Judetean, dar si un imbold pentru cei care isi doresc sa investeasca in turism si sa promoveze judetul nostru”.

Un moment special l-a reprezentat mesajul transmis live, din Bucuresti, de catre unul dintre ambasadorii editiei precedente, Mihai Morar, care si-a exprimat regretul de a nu putea fi prezent fizic la Gala Ambasadorilor, insa a vorbit cu extrem de caldura de frumosul nostru judet. Iuliana Dancus, directorul Ansamblului National ”Transilvania” a prezentat, apoi, costume populare din diverse zone ale Romaniei, ”modelele” fiind dansatorii Ansamblului Transilvania.

Premiile pentru Sectiunea Resorturi si Atractii Turistice au fost oferite de vicepresedintele George Moldovan, titlul de ”Ambasador al turismului maramuresean” fiind acordat Hotelului ”Secret Garden”, Pensiunii ”Magnolia Resort Viseu”, Complexului ”Case Traditionale Sesuri”, Resortului ”3 Pini”, ”Pensiunii Rustic”, ”Hotelului Castel Transilvania”, Complexului Turistic Suior, Pensiunii ”Podina Resort”, Hotelului ”Gradina Morii” si Pensiunii Hollyday Ocna Sugatag. La Categoria Pastravarii, titlul s-a acordat ”Pastravariei Alex” si Complexului ”Lostrita”, in timp ce ”Mocanita” din Viseu a fost premiata la Categoria Atractii turistice.

A urmat, apoi, o noua prezentare de costume populare, ultima sectiune, cea a Personalitatilor, fiind premiata de catre presedintele Consiliului Judetean Maramures, Gabriel Zetea. Astfel, titlul de ambasador al turismului maramuresean a revenit Liviei Sima, numita doamna turismului maramuresean, lui Mihai Dancus, artizanul Muzeului Maramuresean, regelui taragotului, maestrul Dumitru Dobrican, lui Nicolae Pitis, inventatorul horei cu noduri – vocea emblematica care invita turistii in Maramures, lui Susca Vasile, omul cu masca din Sacel, lui Adrian Bledea, – mainile de aur ale ceramicii maramuresene, mesterilor populari Maria Zapca si Victoria Berbecaru, lui Vasile Deac – „Mosu” din Bogdan Voda, mare intelept al satului, lui Ioan Dunca, rapsod popular, lui Covaci Mihai, restaurator, arhitectului Niels Auner, lui Cornel Cusner si lui Dorel Cordos, cel de numele caruia se leaga restaurarea Manastirii Rohia, Catedrala Episcopala Sfanta Treime din Baia Mare si, nu in ultimul rand, Manastirea Barsana.

Gabriel Zetea: Toti ”ambasadorii turismului” sunt oameni reprezentativi din Maramures

In cuvantul sau adresat noilor ambasadori ai turismului maramuresean, presedintele Consiliului Judetean Maramures, Gabriel Zetea i-a felicitat pe toti cei care au urcat pe scena, aratand ca sunt oameni care muncesc aici, in Maramures, si care chiar fac ceva deosebit pentru judetul nostru minunat.

”Sunt oameni care produc plus valoare pentru judet, care platesc taxe si impozite locale, oameni alaturi de care am stat mult in ultimii ani, cu care am vorbit pentru a intelege mai bine ce nevoi au si cum putem sa ii ajutam noi, ca autoritati locale sau guvernamentale, pentru ca activitatea lor sa se desfasoare in cele mai bune conditii. Am inteles ca este nevoie de o promovare mai agresiva a brandului Maramures din partea autoritatii locale, respectiv a Consiliului Judetean si am facut acest lucru in ultimii doi ani. Am inteles ca au nevoie de relatii mai bune la Bucuresti, la Ministerul Turismului si am promovat un maramuresean in pozitia de secretar de stat. Este vorba despre Bogdan Tomoiaga, pe care sper ca tot mai multi dintre cei prezenti vor ajunge sa il cunoasca. Dar am inteles ca nu e suficient sa ai schimbari legislative sau promovarea brandului judetului, atata timp cat in ultimii 27 de ani, in Maramures nu s-a investit in infrastructura rutiera. Si din acest motiv au fost facute demersurile necesare pentru ca acum sa putem spune ca lucrurile au inceput sa se miste.

O veste importanta este aceea ca vineri, la Palatul Administrativ din Baia Mare va fi prezent vicepremierul Romaniei, Paul Stanescu, ministru al Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, care va semna alaturi de mine, in cadrul sedintei festive a Consiliului Judetean Maramures, contractul de finantare pentru reabilitarea drumului judetean pe Valea Izei, in valoare de 116 milioane de lei, pe tronsonul cuprins intre Barsana si Sacel si 37 de milioane de lei pe tronsonul dintre Vadu Izei si Barsana. Asta inseamna sa te tii de cuvant! In ceea ce priveste Aeroportul International ”Maramures”, pot spune ca peste 80% dintre lucrarile care au fost realizate sunt deja achitate si speram ca, in luna iunie, sa fie reluate si zborurile. Sunt lucruri pe care incercam sa le facem din suflet, pentru cei care vin dupa noi”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Maramures, Gabriel Zetea.

Biroul de presa al Consiliului Judetean Maramures

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2