45 de elevi maramureseni vor fi prezenti la un concurs international pe probleme de multilingvism si multiculturalism in Germania

20.000 de lei au fost alocati de Consiliul Judetean Maramures, la ultima sedinta a plenului, pentru ca 45 de elevi si trei profesori din Maramures sa fie prezenti in Germania, in luna octombrie 2017. Acestia vor participa la cea de-a doua editie a Concursului International pe probleme de multilingvism si multiculturalism, organizat de Liceul Berufliche Oberschule Erlangen.

Suma aprobata din rezerva bugetara a judetului acopera o parte din costurile de deplasare si cazare ale participantilor. Elevii reprezinta Colegiile ”Mihai Eminescu”, Gheorghe Sincai” si ”Vasile Lucaciu” din Baia Mare si cu totii studiaza la clasa limba germana. De la fiecare liceu a fost desemnat si cate un profesor insotitor, conform unui comunicat de presa al Consiliului Judetean.

Presedintele Consiliului Judetean Maramures, Gabriel Zetea a precizat faptul ca, in ultimii cinci ani, de cand reprezinta institutia judeteana dintr-o functie de conducere, a sustinut in permanenta sprijinirea financiara a competitiilor educationale.

”Intre Consiliul Judetean Maramures si Inspectoratul Scolar Judetean, care supervizeaza toate aceste scoli de elita ale judetului a fost mereu o buna relatie de colaborare. Am demarat, impreuna, numeroase proiecte, ale caror rezultate s-a remarcat in timp. In urma solicitarii primite de a suporta o parte din cheltuielile ocazionate de transportul si cazarea elevilor am luat decizia, alaturi de colegii mei din Consiliul Judetean, ca este necesar sa sustinem performanta.

Elevii Maramuresului care ne vor reprezenta, pentru al doilea an consecutiv, la acest concurs international pe probleme de multilingvism si multiculturalism din Germania sunt foarte bine pregatiti de profesorii de la clasa si am siguranta ca vor obtine rezultate frumoase”, a declarat seful administratiei judetene, Gabriel Zetea.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1