45,73% dintre taxiurile si masinile de scoala auto controlate de RAR, neconforme

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Inspectorii Registrului Auto Roman (RAR) au verificat, miercuri, tehnic in trafic, la nivel national, 398 de vehicule in regim de taxi si scoala auto, 45,73% dintre acestea fiind gasite neconforme.

Conform unui comunicat al RAR, remis, joi, AGERPRES, 33,67% dintre autoturismele controlate erau neconforme din punct de vedere al securitatii rutiere iar, dintre acestea, 2,76% prezentau pericol iminent de accidente.

Din punct de vedere al emisiilor poluante 8,79% dintre vehicule aveau probleme, in timp ce doar 1,51 procente au fost gasite neconforme din punct de vedere al identificarii.

In privinta efectuarii ITP, 1,76% prezentau documentul expirat.

Starea precara a anvelopelor, depasirea normelor acceptate de emisii poluante si defectiuni la dispozitivele de iluminare sunt doar cateva dintre neregulile constatate, mentioneaza reprezentantii RAR.

Potrivit directorului general al Registrului Auto Roman, George-Adrian Dinca, in functie de neregulile constatate de inspectorii RAR, Politia Rutiera a retinut 117 certificate de inmatriculare si un permis de conducere si a aplicat 147 de sanctiuni contraventionale.

‘Rezultatele controalelor desfasurate in trafic nu reflecta starea generala a parcului auto din Romania, deoarece echipajele mixte RAR — Politie opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a avea defectiuni. Parcul auto national are in momentul de fata aproximativ 5.700.000. de vehicule dintre care 4.485.000 sunt autoturisme’, se mentioneaza in comunicat.

agerpres

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *