45,73% dintre taxiurile si masinile de scoala auto controlate de RAR, neconforme

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Inspectorii Registrului Auto Roman (RAR) au verificat, miercuri, tehnic in trafic, la nivel national, 398 de vehicule in regim de taxi si scoala auto, 45,73% dintre acestea fiind gasite neconforme.

Conform unui comunicat al RAR, remis, joi, AGERPRES, 33,67% dintre autoturismele controlate erau neconforme din punct de vedere al securitatii rutiere iar, dintre acestea, 2,76% prezentau pericol iminent de accidente.

Din punct de vedere al emisiilor poluante 8,79% dintre vehicule aveau probleme, in timp ce doar 1,51 procente au fost gasite neconforme din punct de vedere al identificarii.

In privinta efectuarii ITP, 1,76% prezentau documentul expirat.

Starea precara a anvelopelor, depasirea normelor acceptate de emisii poluante si defectiuni la dispozitivele de iluminare sunt doar cateva dintre neregulile constatate, mentioneaza reprezentantii RAR.

Potrivit directorului general al Registrului Auto Roman, George-Adrian Dinca, in functie de neregulile constatate de inspectorii RAR, Politia Rutiera a retinut 117 certificate de inmatriculare si un permis de conducere si a aplicat 147 de sanctiuni contraventionale.

‘Rezultatele controalelor desfasurate in trafic nu reflecta starea generala a parcului auto din Romania, deoarece echipajele mixte RAR — Politie opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a avea defectiuni. Parcul auto national are in momentul de fata aproximativ 5.700.000. de vehicule dintre care 4.485.000 sunt autoturisme’, se mentioneaza in comunicat.

agerpres

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2