48 de primarii din Maramures au inregistrat cereri pentru finantarea lucrarilor de cadastru

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara (ANCPI) a inceput cea de-a cincea etapa de finantare a lucrarilor de cadastru general, prin Programul national de cadastru si carte funciara 2015-2023 (PNCCF), anunta Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara Maramures.

Suma totala alocata de ANCPI in in aceasta etapa de finantare pentru inregistrarea imobilelor in sistemul integrat de cadastru si carte funciara, pe sectoare cadastrale, este de aproape 280 de milioane de lei.

ANCPI finanteaza si in 2019, din veniturile proprii, lucrari de cadastru general in toate localitatile eligibile in cadrul PNCCF. Primarii interesati sa inceapa sau sa continue lucrarile de cadastru general pe sectoare cadastrale pot incheia contracte de finantare cu oficiile de cadastru si publicitate imobiliara (OCPI) incepand cu luna aprilie. Lucrarile sunt gratuite pentru cetateni.

In 2019, fiecare unitate administrative-teritoriala poate primi 160.000 de lei pentru inregistrarea gratuita a proprietarilor in sistemul integrat de cadastru si carte funciara, fata de 155.000 de lei in 2018, 150.000 de lei in 2017 si 135.000 de lei in 2016.

Pana in prezent, 2.181 de primarii si-au exprimat dorinta de a accesa acesti bani in 2019, pentru a inregistra in sistemul integrat de cadastru si carte funciara o suprafata estimata de 3.291.000 hectare si un numar estimat de 4.066.000 de imobile.

Astfel, incepand cu data de 3 aprilie 2019, fiecare oficiu territorial va comunica unitatilor administrativ-teritoriale care au solicitat finantare in aceasta etapa, suma de care vor beneficia si modelul contractelor de finantare.

In judetul Maramures au fost inregistrate 48 cereri pentru finantarea lucrarilor de cadastru care vor incepe in acest an, in cuantum de 5.345.850 lei.

Potrivit legii, au prioritate sectoarele cadastrale care cuprind terenuri aferente proiectelor de infrastructura de interes national si terenuri agricole subventionate de Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA).

Totodata, pentru a beneficia de fondurile alocate de ANCPI, primariile care semneaza contracte de finantare cu OCPI-urile trebuie sa gaseasca prestatori pana in luna august, anul curent. Conform legislatiei, ANCPI va efecta platile care primarii dupa deschiderea cartilor funciare aferente imobilelor receptionate.

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *