480 de tone de mere pentru spitalele, scolile si centrele sociale din Maramures

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Institutia Prefectului judetului Maramures, alaturi de Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura Maramures (APIA) au distribuit, in baza regulamentului UE 932/2014, o cantitate de 481 tone de mere din productia locala.

Campania face parte dintr-un program al Uniunii Europene de distribuire gratuita a fructelor (merelor) in scoli.

Este un program al UE si e menit sa incurajeze consumul de fructe in scoli si sa promoveze formarea de obiceiuri alimentare sanatoase, dar care, spun specialistii, poate preveni si unele afectiuni de sanatate (diabet, boli cardiovasculare, obezitate infantila). Pot sa va mai spun si ca a consuma fructe, mere proaspete, poate crea avantaje cu caracter nutritional si fiziologic, daca ne gandim la aportul de vitamine si minerale” a punctat Anton Rohian, prefectul judetului Maramures.

Fructele au fost distribuite catre cei 108 beneficiari din care: 78 din judetul Maramures, iar diferenta de 30 din alte 20 de judete din Romania.

In Maramures, fructele proaspete au fost trimise catre unitati medicale (Spitalul de Urgenta „Constantin Opris” – Baia Mare, Spitalul de Boli Infectioase – Baia Mare, Spitalul de Pneumoftiziologie – Baia Mare, Spitalul din Sighet si cel din Targu Lapus), catre un numar de 24 institutii de invatamant din judet, catre centrele ASSOC, camine de batrani si centre de recuperare a persoanelor cu dizabilitati dar si catre centrele ale DGASPC si penitenciare.

Directorul APIA Maramures, Florin Urs, a precizat ca merele distribuite prin acest program european au scop exclusiv social si educational si este exclusa introducerea lor in circuitul comercial.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2