5.000 de carti si manuale, donate de maramureseni, au ajuns la romanii din Ucraina

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Cartile si manualele scolare au ajuns, marti, 16 mai 2017, la romanii  care traiesc in localitatile Carbunesti si Slatina, Ucraina. Initiativa a apartinut Institutiei Prefectului de Maramures.

Cartile au fost donate atat de maramureseni, dar si de alti romani, inca din toamna anului trecut, in cadrul unei actiuni de colectare, organizata de Institutia Prefectului de Maramures si de catre Centrul pentru Transformare Sociala.

La acea vreme, in holul Palatului Administrativ au fost amplasate, octombrie 2016, patru puncte de preluare şi depozitare a carţilor donate. In decurs de o luna, au fost stranse mii de volume in limba romana, de la manuale la carti de povesti, de la beletristica la carti de specialitate. Doua ONG-uri din Bucuresti si-au adus un aport consistent: Asociatia Eurocentrica, care a donat peste 500 de volume si Asociatia George Ogararu pentru cultura si sport care a oferit peste 3.400 de carti si manuale noi sau in stare foarte buna.

Datorita ajutorului primit din partea Inspectoratului Scolar Judetean Maramures, numarul manualelor donate a crescut semnificativ. Parte din aceste volume au ajuns in comunitatile romanesti din Apsa de Mijloc, Dobric si Plaiut in cursul lunii decembrie. In luna februarie,  volohii din Poroscovo si din cateva localitati invecinate au primit un dar constand in 1.000 de abecedare si carti pentru prescolari.

Marti, 16 mai, Adrian Dan Pop, directorul Cancelariei Prefectului si Razvan Roman, consilier in cadrul Serviciului Afaceri europene, dezvoltare economica si conducerea serviciilor publice deconcentrate, s-au deplasat in Ucraina, ducand cu ei 5.000 de carti. Ele au fost donate Liceului “Mihai Eminescu” din Slatina si Scolii romanesti din Carbunesti. Cartile vor fi sortate de bibliotecarii scolii si vor fi disponibile pentru elevii celor doua institutii de invatamant.

Acum, romanii de peste Tisa se pot bucura de intreaga donatie a maramuresenilor, care a insumat aproximativ 15.000 de volume.

A.A.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole