50.000 de pachete cu tigari de contrabanda si 4 litri de votca au fost confiscate de politistii de frontiera de la ITPF Sighetu Marmatiei

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

La Vicovu de Sus, judetul Suceava, lucratorii de la ITPF Sighetu Marmatiei au observat in apropierea frontierei de stat, pe directia localitatii Bilca, un grup de persoane, care incarcau intr-un microbuz marca Volkswagen Transporter, mai multe colete voluminoase.

Iulia Stan, purtator de cuvant ITPF Sighetu Marmatiei: “Imediat, colegii nostri au actionat pentru retinerea persoanelor efectuand somatiile legale prin voce, moment in care acestea au abandonat coletele si microbuzul si au fugit spre teritoriul ucrainean. Au fost anuntate despre eveniment autoritatile de frontiera din Ucraina care ulterior ne-au comunicat ca pe diretia respectiva au retinut in apropierea frontierei o persoana de cetatenie ucraineana si un autoturism de teren.”

Din primele verificari, in masina abandonata au fost descoperite mai multe colete, care contineau tigari de provenienta ucraineana, fapt pentru care microbuzul a fost dus la sediul sectorului, unde, in urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 32.670 pachete cu tigari de provenienta ucraineana.

Atat microbuzul cat si marfa de contrabanda, in valoare de 381.654 lei, au fost confiscate. Acum, se fac cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda si trecere frauduloasa a frontierei de stat.

Sanctionat cu 5.000 de lei

Un alt incindent a fost inregistrat si in Punctul de Trecere a Frontierei Siret, pe sensul de intrare in tara, unde s-a prezentat un barbat, in varsta de 56 de ani, de nationalitate romana, la bordul unui autoturism marca Ford Focus.

Iulia Stan, purtator de cuvant ITPF Sighetu Marmatiei: “Actionand in baza analizei de risc, echipa comuna de control, formata din politisti de frontiera si lucratori vamali, a efectuat un control amanuntit asupra autoturismului, persoanei si bagajelor. Astfel, a fost descoperita ascunsa in vederea sustragerii de la controlul vamal, in autoturism si in locul rotii de rezerva, cantitatea de 308 pachete de tigari si 4 litri de votca, de provenienta ucraineana.”

Bunurile in valoare totala de 534 lei au fost retinute, iar barbatul a fost sanctionat contraventional cu amenda in valoare de 5.000 lei.

Iulia Stan, purtator de cuvant ITPF Sighetu Marmatiei: “Si politistii de frontiera din cadrul Sectoarelor Politiei de Frontiera Halmeu si Brodina au descoperit in apropierea frontierei de stat, mai multe colete cu tigari care au fost duse la sediile sectoarelor, unde in urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 16.780 de pachete cu tigari (10.530 pachete tigari la Sectorul Halmeu si 6.250 pachete tigari la Sectorul Brodina) in valoare totala de 196.300 lei.”

Si in aceste ultime cazuri, tigarile au fost confiscate. Politistii de frontiera efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda, efectuandu-se totodata verificari in vederea identificarii persoanelor implicate si tragerea la raspundere a acestora.

Informatii: ITPF Sighetu Marmatiei

Ana AVRAM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *