50 de ani de existenta si traditie la Colegiul Tehnic ”Anghel Saligny”

PNL

In anul 1964, Baia Mare era un oras in plina expansiune. Municipiul se dezvolta pe verticala si orizontala, majoritatea muncitorilor de pe santiere fiind proveniti de la scolile de meserii din Satu Mare si alte localitati.

Se construia intens, de la blocuri de locuit pana la obiective industriale, scoli, uzine, constructii civile, gara, autogara, bulevarde. Nevoia de mana de lucru calificata era imensa, iar sutele de tineri adusi in camioane de la tara trebuiau scolarizati undeva.

Asa a aparut Grupul Scolar format din Liceul de Constructii si Arhitectura, avand si clase de scoala profesionala si maistrii. Zeci de ani, Liceul Industrial nr 5 a fost o unitate etalon nu doar pentru invatamantul maramuresean ci pentru intreaga tara, in anii 70 scoala avand cantina si internate ridicate prin munca propriilor elevii si maistrii, circuit intern de televiziune si un director de exceptie in persoana ing. Constanta Filip.

Ani dupa ani, generatii de tineri au absolvit urmand mai apoi facultati de prestigiu din tara, pentru a lucra mai apoi ca ingineri si arhitecti pe marile santiere ale Romaniei..

Astazi redenumita in Colegiul Tehnic “Anghel Saligny” scoala se zbate in marasmul unui sistem subfinantat in care o munca plina de abnegatie si daruire este a ajuns dupa 50 de ani la limita supravietuirii.

In zi aniversara, zeci de absolventi, profesori si elevi actuali s-au adunat pentru a celebra nobila profesie a constructorilor, reamintind comunitatii baimarene ca orasul traieste si respira si datorita miilor de absolventi, cei care astazi reafirmau cu mandrie ca sunt fosti elevi ai liceului de profil din Baia Mare.

ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1