50 de ani de la infiintarea Jandarmeriei Maramures

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Marti, 30 octombrie, la sediul Jandarmeriei Maramures, s-au desfasurat activitatile privind la marcarea aniversarii Centenarului Marii Uniri si a 50 de ani de la infiintarea Jandarmeriei Maramuresene, se arata intr-un comunicat al Jandarmeriei Maramures.

Prin decretul 1010 din luna octombrie 1968 ia fiinta Batalionul de Securitate Maramures de la Somcuta Mare, unitate ale carei traditii sunt continuate astazi de catre Inspectoratul de Jandarmi Judetean Maramures.

Este o traditie incetatenita de multa vreme ca fiecare unitate sa isi aiba o sarbatoare a sa, astfel incat dorim sa sarbatorim acest eveniment referindu-ne si la acest an centenar in care ne aflam. Asadar in cadrul evenimentelor de azi, s-a desfasurat “Cercul pastoral misionar al preotilor militari din MAI,- regiunea Transilvania”.

Manifestarile au continuat cu primirea Drapelului Tricolor al Romaniei participant la Marea Unire de la 1918. Acesta a fost adus de catre delegatia Consiliului Parohial al Bisericii Ortodoxe Romane din comuna Cicarlau, condusa de catre preotul paroh Sasaran Danut insotit de Lupse Sorin, primar al comunei Cicarlau.

Apoi, a fost adusa racla cu osemintele Voievodului Mihai Viteazul de catre delegatia formata din: preotul militar Boros Ion Epaminond din cadrul Inspectoratul de Jandarmi Judetean “Nicolae Titulescu” Brasov, preotul militar Cotutiu Radu Procopie din cadrul Inspectoratul de Jandarmi Judetean “Al. Vaida Voievod” Cluj, preotul militar Silaghi Cristian din cadrul Inspectoratul de Jandarmi Judetean “General de brigada Ionita Borsan” Satu Mare, preotul Grigor Vasile din cadrul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Sighetu Marmatiei, activitate urmata de dezvelirea Placii de aniversare a 50 de ani de la infiintarea unitatii de catre Vasile Moldovan, prefect al judetului Maramures, Locotenent colonel Floristeanu Petru Marcel, inspector sef al Inspectoratului de Jandarmi Judetean Maramures, continuand cu momentul depunerii unei coroane de flori in memoria eroilor unitatii, se mai precieaza in comunicat.

Apoi a fost prezentat basorelieful Voievodului Mihai Viteazul, s-a oficiat slujba parastasului de pomenire a Voievodului Mihai Viteazul, s-au prezentat aspecte istorice privind osemintele Voievodului Mihai Viteazul si privind istoricul Drapelului Marii Uniri.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole