septembrie 18, 2021

50 mii euro, in tigari de contrabanda confiscate la Sighet

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Duminica seara, in jurul orei 23.00, un echipaj al politiei de frontiera a incercat oprirea in trafic, pentru control, pe DN 18 (Dealul Hera) a unei autoutilitare marca Renault Trafic, inmatriculata provizoriu.

Conducatorul auto a ignorat semnalele politistilor, iar dupa aproximativ 500 de metri a oprit autoutilitara pe contrasens, a iesit din microbuz si a fugit in padurea din apropiere.

In autoturismul abandonat, politistii de frontiera au observat mai multe colete cu tigari de provenienta ucraineana. In urma verificarilor, au fost identificate intr-o alta masina, doua persoane, Marian H., de 28 de ani si Danut H., de 21 de ani, domiciliate in jud. Maramures, care erau implicate in activitatea infractionala.

Astfel, din cercetari s-a stabilit ca autoturismul in care se aflau cei doi avea rolul de antemergator pentru microbuzul incarcat cu tigari. Ambele autovehicule, impreuna cu persoanele au fost conduse la sediul Sectorului Politiei de Frontiera Sighetu Marmatiei, in vederea continuarii cercetarilor.

Drept urmare, in interiorul autoutilitarei au fost descoperite 53 de baxuri cu tigari de provenienta ucraineana, de diferite marci, care contin 26.439 pachete tigari, in valoare de aproximativ 235.000 de lei (peste 50 mii euro).

Intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii, iar autoutilitara in valoare de 3.000 de euro a fost indisponibilizata la sediul Politiei de Frontiera pana la finalizarea cercetarilor.

“In cauza se fac verificari sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda, conform Legii 86/2006, privind Codul Vamal al Romaniei, iar in continuare se efectueaza cercetari in vederea documentarii intregii activitati infractionale, la final urmand a fi luate masurile legale ce se impun”, precizeaza Radu Lungu, purtator de cuvant al Politiei de Frontiera Sighetu Marmatiei.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2