Peste 5.000 de copii din Maramures, lasati in grija bunicilor. Parintii au plecat in strainatate

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

copil la geam, privind ploaiaMaramuresul are problemele lui atunci cand vine vorba despre copiii sai. Incidentele din Norvegia fac ca acum autoritatile judetene sa isi indrepte atentia asupra copiilor maramureseni care sunt abuzati si batjocoriti zilnic, strigatul lor neputand fi auzit de nimeni.

Sambata, 30 ianuarie, in Piata Revolutiei din Baia Mare a avut loc un miting de protest prin care participantii sustineau ideea reintoarcerii in sanul familiilor a copiilor romani luati de sistemul de protectie a copiilor din Norvegia. Este vorba despre doua familii de romani, Nan, din localitatea maramureseană Sieu, si Bodnariu.

Prefectul Anton Rohian a promis ca va intocmi o nota catre Guvernul Romaniei, prin care va cere implicarea Ministerului de Externe in aceste doua cazuri, iar saptamana viitoare se va deplasa la Sieu, pentru a se documenta la fata locului in ceea ce priveste modul de trai al familiei Nan.

Prefectul a adus in discutie soarta copiilor din Maramures care sunt agresati si batjocoriti, mai ales cei care traiesc in pungile de saracie. Totodata, sustine reprezentantul Guvernului in teritoriu, exista in judet 5.000 de copii lasati in intretinerea bunicilor, dupa ce parintii lor au plecat la munca in strainatate. “Acesti minori nu au o copilarie fericita si adesea au responsabilitati mult prea mari pentru varsta lor. Cu toate ca numarul lor este foarte mare, societatea nu pare sa se preocupe de acesti copii”, a spus prefectul, care a tinut sa sublinieze faptul ca ingrijorarea lui nu este doar de fatada.

Si mai interesant este faptul ca protestatarii din Piata Revolutiei au afirmat ca isi doresc ca legislatia norvegiana privind copilul si familia sa fie imbunatatita.

Cezar TUDOR

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

3 Comments

 1. Cetateanul

  Afacerile mici de familie nu ar trebui impozitate . Sunt afaceri din care nu te poti imbogati, nu poti sa strangi sume importante de bani si practic aproape tot profitul se duce pe asigurarea celor necesare traiului zilnic . Statul impoziteaza si afacerea mica si micul profit care ramane, practic o dubla impozitare .
  De unde miciuna asta cu persoana juridica si persoana fizica din moment ce micile afaceri sunt practic administrate de o familie ? Sper ca si SUA sa iasa candidatul care a propus taxarea 0% la micilor afaceri si aducerea marilor averi la taxare, mi se pare normal . Adica unii devin din ce in ce mai bogati in timp ce altii abia o duc de la un an la altul, nu mi se pare echitabil .
  Toata treaba e politica, acesti mizerabili care tin lumea in saracie trebuie pusi la punct .

  Reply
 2. dilau

  mai anton, cred ca nu-ti trece prin cap infiintarea unui barnevernet in maramures?. chiar vrei sa-l vezi pe dolha , ciprian dragos…… + popii cum intra in greva foamei ?.

  Reply
 3. Attila

  Ultima fraza a articolului este o mostra de crasa imbecilitate. Unii care habar nu au despre legislatia norvegiana privind protectia copilului isi doresc imbunatatirea acesteia!!! Imbunatatire care, in opinia lor, ar trebui probabil inspirata din legile biblice, ce incurajeaza educatia cu nuiaua si instituie dreptul de proprietate al parintilor asupra copiilor.

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2