51 de balene pilot au murit pe o plaja din Insulele Chatham din Noua Zeelanda

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1


51 de balene pilot au murit dupa ce au esuat pe o plaja din Insulele Chatham din Noua Zeelanda, informeaza BBC, titrat de Agerpres. Acest incident ridica la peste 200 numarul cetaceelor care au decedat in ultima saptamana dupa ce au esuat pe plaje din regiune.

Departamentul pentru conservarea patrimoniului istoric si natural (DOC) din Noua Zeelanda anuntase ca intre 80 si 90 de balene au esuat in zona golfului Hanson. Cateva zeci de balene au reusit sa se intoarca in larg, insa 50 au fost descoperite moarte, iar una a trebuit eutanasiata. Balenele decedate au fost ingropate in nisip, in apropierea plajei unde au fost descoperite. Potrivit Departamentului amintit, expertii au recoltat probe de piele si tesut adipos pentru a fi duse la analize.

Insulele Chatham sunt situate la aproximativ 800 de kilometri distanta de coasta estica a Insulei de Sud a Noii Zeelande. Decesul acestor cetacee vine la mai putin de o saptamana dupa ce 145 de balene pilot au fost descoperite moarte pe o plaja izolata din Insula Stewart, situata in extremitatea sudica a Noii Zeelande. De asemenea, zece balene pigmeu au fost gasite duminica decedate pe o plaja din regiunea Northland.

Desi cazurile de esuare nu sunt neobisnuite in Noua Zeelanda, fenomenele in masa de acest fel sunt rare, iar cauza ramane adesea neelucidata. Potrivit expertilor, se crede ca acest fenomen ar putea fi provocat de boli ale cetaceelor, de erori de orientare, de o maree care scade rapid, de conditii meteorologice nefavorabile sau de faptul ca balenele sunt urmarite de un pradator.

Foto: The Quad-City Times

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2