58 de milioane de copii nu sunt scolarizati, la nivel mondial

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Organizatia ONU pentru Educatie, Stiinta si Cultura (UNESCO) trage joi un semnal de alarma privind numarul mare al copiilor nescolarizati la nivel mondial – 58 de milioane, fata de 72 de milioane inscrisi intr-o forma de invatamant la nivelul anului 2007. Cifrele, incluse intr-un raport publicat joi la Paris, arata ca numarul minorilor care nu merg la scoala nu tinde sa scada, relateaza agentia EFE citata de Agerpres.

Acest lucru se explica in mare parte prin cresterea demografica din Africa Subsahariana, unde in prezent exista 30 de milioane de copii nescolarizati. Datele raportului arata ca obiectivul de a asigura invatamantul primar universal pana in 2015 pare imposibil de realizat, desi 17 tari au reusit in mai putin de zece ani sa reduca cu 86 % numarul copiilor nescolarizati, potrivit unui document prezentat joi la Bruxelles in cadrul conferintei Aliantei Mondiale pentru Educatie (AME, Alliance Mondiale pour l’Education).

Nicaragua, Maroc, Burundi, Vietnam si Nepal figureaza printre cele 17 tari care au investit in acest tip de ‘masuri pozitive’, care includ ‘o mai mare atentie acordata minoritatilor etnice si lingvistice’, cresterea cheltuielilor pentru educatie, imbunatatirea calitatii invatamantului si ‘depasirea conflictelor’, explica UNESCO.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2