6 mai – start in campania electorala pentru alegerile locale

Reclame home 1
Reclame home 1

vot-alegeriCandidatii inscrisi in cursa electorala pentru alegerile locale au la dispozitie 30 de zile, incepand de vineri, pentru a convinge alegatorii sa le acorde votul la scrutinul din 5 iunie, informeaza AGERPRES.

Incepand cu 6 mai si pana pe 4 iunie, la ora 7,00, se va desfasura campania electorala pentru alegerea primarilor si a consilierilor locali si judeteni.

*** Reglementari in campania electorala

Candidatii, partidele politice, aliantele politice, aliantele electorale, precum si cetatenii au dreptul sa isi exprime opiniile in mod liber si fara nicio discriminare, prin mitinguri, adunari, utilizarea televiziunii, radioului, presei si a celorlalte mijloace de informare in masa.

In timpul campaniei electorale se asigura candidatilor, in mod nediscriminatoriu, spatii corespunzatoare pentru a se intalni cu alegatorii. Spatiile pot fi amplasate la sediul primariei, in scoli, universitati, case de cultura, camine culturale si cinematografe si se asigura pe baza de intelegere cu privire la cheltuielile de intretinere.

Potrivit Legii 115/2015, este interzisa organizarea actiunilor de campanie electorala in unitatile militare, precum si in spatiile din scoli si universitati in perioada de desfasurare a cursurilor.
Primarii sunt obligati ca, pana la inceperea campaniei electorale, sa stabileasca locuri speciale pentru afisaj electoral, tinand seama de numarul partidelor politice, aliantelor politice si aliantelor electorale care declara ca depun liste de candidati, candidaturi pentru functia de primar, cat si de candidatii independenti.

Aceste locuri trebuie sa fie situate in zone frecventate de cetateni, fara stanjenirea circulatiei pe drumurile publice si a celorlalte activitati din localitatile respective.

Pe un panou electoral, fiecare partid politic ori candidat independent poate aplica un singur afis electoral, fiind interzise afisele electorale care combina culori sau alte semne grafice astfel incat sa evoce simbolurile nationale ale Romaniei sau ale altui stat.

Primarul, cu sprijinul politiei locale sau cu sprijinul efectivelor MAI, asigura integritatea panourilor, afiselor electorale si a altor materiale de propaganda electorala amplasate in locuri autorizate.

Singurele materiale de propaganda electorala permise in perioada campaniei sunt: afise electorale cu dimensiunile de cel mult 500 mm o latura si 350 mm cealalta latura; afisele electorale prin care se convoaca o reuniune electorala vor avea 400 mm o latura si 250 mm cealalta latura si vor fi amplasate in locurile speciale pentru afisaj; materiale de propaganda electorala audio sau video, difuzate de mass-media audiovizuala; publicitate in presa scrisa; materiale de propaganda electorala online; brosuri, pliante si alte materiale tiparite.

Potrivit legii, se interzice competitorilor politici sa utilizeze in campania electorala bannere, mesh-uri, panouri publicitare, steaguri publicitare, calcane, ecrane publicitare, indicatoare publicitare directionale, structuri de publicitate autoportante, publicitate luminoasa, publicitate pe vehicule.

Integral pe AGERPRES

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole