6 motive pentru care ar trebui sa bem apa calda

Cand vrem sa bem apa, ne place sa fie rece, chiar si iarna, cand preferam sa ne incalzim cu ceai cald sau cafea. Putini dintre noi ar accepta sa bea apa calda, desi beneficiile pentru sanatate sunt importante.

Stella Metsovas, nutritionist, spune ca multi medici recomanda pacientilor sa bea un pahar de apa calda pe stomacul gol, eventual cu o feliuta de lamaie in apa, pentru a da un gust mai bun.

Acest obicei are multe avantaje. Iata 6 dintre ele:

1. Ajuta la digestie. Apa calda pe stomacul gol va stimula digestia si astfel va ajuta la eliminarea toxinelor acumulate in organism. In schimb, apa rece sau cu gheata va duce la acumularea de grasime in intestine si va elimina mineralele benefice din apa, mai ales daca este bauta imediat inainte sau dupa masa.

2. Combate constipatia. Aceasta tulburare digestiva apare de obicei din cauza lipsei de apa din organism. Daca vom bea apa calda dimineata vom stimula miscarile intestinale, ajutand astfel la eliminarea normala si usoara a resturilor alimentare.

3. Amelioreaza durerile. Apa calda este unul din cele mai bune remedii naturale pentru durere. Ajuta la combaterea durerilor de stomac, de cap si menstruale, dar si in cazul altor crampe, stimuland fluxul sanguin.

4. Ajuta la slabit. Apa calda stimuleaza metabolismul, care va arde mai multe calorii si astfel vom putea slabi mai usor. De asemena, consumul de apa calda ajuta functia renala si tractul gastro-intestinal. In acest caz, pentru completarea dietei, este ideala asocierea apei calde cu o lamaie stoarsa in pahar. Pe langa dizolvarea tesutului adipos, fibrele din lamaie vor controla si senzatia defoame.

5. Imbunatateste circulatia. Eliminarea toxinelor si relaxarea muschilor ajuta la cresterea fluxului sanguin.

6. Combate imbatranirea prematura. Toxinele din corp sunt responsabile cu imbatranirea prematura, dar apa calda ajuta la eliminarea lor si reda astfel elasticitatea pielii.

Sursa: Medical Daily

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1