Vin inundatiile – Cod galben pentru raurile Tisa, Iza, Lapus si Somes

Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor a emis o avertizare hidrologica de cod galben pentru bazinele hidrografice ale raurilor Tisa, Iza, Lapus si Somes, valabila in perioada 21 mai, ora 16.00 – 22 mai, ora 16.00.

Sunt prognozate cresteri de debite si depasiri ale cotelor de atentie si de inundatie pe toate cursurile de apa din bazinele hidrografice mentionate, prin propagare avand in vedere prognoza meteorologica de precipitatii si situatia hidrometeorologica.

„Prefectul Sandu Pocol a dispus avertizarea tuturor comitetelor locale pentru situatii de urgenta din unitatile administrativ-teritoriale din aceste bazine hidrografice sa monitorizeze situatia si sa fie pregatite de interventie pentru eliminarea efectelor negative in cazul producerii de situatii de urgenta.

La ora actuala, toate cotele raurilor din Maramures sunt sub cota de atentie. Situatia evolutiei hidrologice este monitorizata permanent de catre Dispeceratul Sistemului de Gospodarire a Apelor Maaramures si Centrul Operational pentru Situatii de Urgenta”, a precizat Dan Buca, purtator de cuvant al Institutiei Prefectului Maramures.

ZiarMM.ro

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu