69% dintre romani au dat spaga la medic

69% dintre romani au afirmat ca au fost nevoiti sa ofere sume de bani sau cadouri personalului medical, pentru a beneficia de mai multa atentie din partea acestuia, conform dcnews.ro.

“Cu ocazia ultimei vizite facute la medic, romanii au oferit in procent de 38 % recompense financiare medicilor specialisti care i-au consultat. 23 % dintre pacienti au apelat la stimulente si in cazul marii chirurgii, in timp ce 21 % dintre acestia au simtit nevoia recompensarii medicului specialist si in ceea ce priveste procedurile de tratament de care au beneficiat” – arata cel de-al patrulea val al studiului CONFIDO, desfasurat de Exact Cercetare si Consultanta, in colaborare cu Link Resource, la initiativa Institutul Aspen Romania si prezentat presei cu ocazia celei de-a treia editii a Bucharest Forum/Healthcare.

Studiul CONFIDO este realizat trimestrial, in vederea surpinderii dinamicii preferintelor populatiei cu privire la sistemului medical si farmaceutic din Romania.

69 % dintre romani au afirmat ca au fost nevoiti sa ofere sume de bani sau cadouri personalului medical, pentru a beneficia de mai multa atentie din partea acestuia. Dintre pacientii care au subliniat necesitatea oferirii acestor stimulente, 84 % au declarat ca gestul lor a vizat institutiile publice de sanatate, in timp ce 5 % au mentionat institutiile private.

Valoarea medie a stimulentelor financiare oferite cu ocazia ultimei vizite la medic se situeaza la un nivel de 337 de lei si vizeaza deopotriva sistemul public si privat de sanatate.

Referindu-ne de aceasta data la personalul medical, asistentele sunt primele pe listele pacientilor in ceea ce priveste recompensarea, 27 % dintre acestia declarand ca au oferit sume de bani sau cadouri asistentelor medicale. Acestea sunt urmate de medicii chirurgi, cu 16 % si de infirmieri, cu 15 %.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1