77% dintre japonezi consideră că nu vor fi organizate Jocurile Olimpice din 2021

Un sondaj de opinie pe scară largă efectuat de Japan News Network (JNN) relevă că 77% dintre cei chestionaţi sunt de părere că Jocurile Olimpice de a Tokyo “nu vor putea fi organizate” anul viitor, informează Reuters, potrivit Agerpres.

Olimpiada din capitala Japoniei trebuia să înceapă iniţial luna aceasta, însă a fost amânată cu un an din cauza pandemiei de coronavirus. Pe măsură ce responsabilii niponi planifică Jocurile reorganizate, rămân întrebări dacă este potrivit sau posibil ca Japonia să găzduiască acest eveniment anul viitor. Organizatorii au afirmat anterior că vor căuta să “simplifice” Jocurile în 2021, pentru reducerea costurilor precum şi a riscurilor legate de Covid-19. Cu toate acestea, în sondajul JNN, realizat în weekend şi care s-a concentrat în cea mai mare parte de politica japoneză, 77% dintre respondenţi au afirmat că, în opinia lor, Jocurile Olimpice “nu vor putea fi organizate” în 2021, fără să ofere un motiv. Doar 17% dintre participanţi la sondaj au declarat că Olimpiada de la Tokyo “se poate ţine” anul viitor.

În luna martie, guvernul Japoniei şi Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) au luat decizia fără precedent de a amâna Jocurile Olimpice de la Tokyo până în 2021. De atunci, organizatorii au luptat împotriva unei serii de probleme care decurg din această amânare, inclusiv creşterea costurilor, siguranţa sportivilor şi asigurarea locaţiilor.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1