80,3% din cladirile pe care le are sistemul de invatamant au autorizatie de functionare

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

elevi scoala80,3% din cladirile pe care le are sistemul de invatamant romanesc au primit autorizatie de functionare, iar 16,42% nu au acest aviz, a declarat vineri pentru AGERPRES secretarul de stat in Ministerul Educatiei Emil Albota.

„Din totalul cladirilor pe care le are sistemul de invatamant total autorizate avand aviz de functionare sunt 80,3%. Nu au autorizatie sanitara de functionare in jur de 16,42% si mai sunt in verificare in jur de 3,28% care pot sa mai primeasca autorizatie sanitara de functionare. Se constata o crestere cu un procent fata de anul trecut al cladirilor care au primit aviz”, a afirmat secretarul de stat.

El a precizat ca o mare parte din cladirile care nu au autorizatie de functionare sunt cladiri conexe procesului de invatamant cum ar fi magazii de lemne, etc. „Din aceste cladiri, mare parte din cele care nu au autorizatie sanitara de functionare sunt cladiri conexe procesului de invatamant. Ma refer aici la magazii de lemne, cele avand alta utilitate decat sali de clasa”, a explicat Albota.

Acesta a admis insa ca sunt si scoli cu sali de clasa care nu au autorizatie sanitara, in general in mediul rural, la scoli mici. „Aproximativ 4% din totalul copiilor din sistemul de invatamant romanesc invata in aceste scoli. Autorizatia sanitara de obtine pe fiecare imobil”, a mai aratat demnitarul.

agerpres

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2