82 de beneficiari: Sistemul de videoconferinta va fi implementat intre Prefectura si sediile primariilor din Maramures

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Primari, viceprimari si alti reprezentanti ai unitatilor administrativ-teritoriale din judet s-au intalnit la Palatul Administrativ din Baia Mare, la Colegiul Prefectural. Sedinta a fost condusa de subprefectul Gavris Ardelean.

Col. Marin Bancos, seful Oficiului Judetean de Telecomunicatii Speciale Maramures a oferit cateva informatii privind sistemul de videoconferinta care se doreste a fi implementat intre sediul Institutiei Prefectului si sediile primariilor si ale altor cateva institutii, conform Hotararii nr. 5/2017 adoptate de Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Maramures in sedinta extraordinara din data de 30 mai 2017.

Sistemul va utiliza ca suport reteaua internet, iar implementarea se va face cu suportul STS. Din sistem vor face parte 82 de beneficiari: Institutia Prefectului, Consiliul Judetean, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta “Gheorghe Pop de Basesti”, Inspectoratul Judetean de Politie, Inspectoratul de Jandarmi Judetean “Pintea Viteazul”, Inspectoratul Teritorial al Politiei de Frontiera si toate primariile de municipii, orase si comune din judet.

Fiecare primarie va trebui sa asigure cate un terminal fix (un calculator, care poate fi si laptop) si un terminal mobil (tableta sau telefon), recomandandu-se ca internetul sa le fie furnizat de doi provideri diferiti.

O persoana desemnata din cadrul fiecarei primarii se va ocupa de partea de organizare a videoconferintelor si va fi instruita cu privire la utilizarea aplicatiei de videoconferinta.

Subprefectul Gavris Ardelean i-a informat pe cei prezenti ca a fost aprobata de catre CJSU si transmisa comitetelor locale pentru situatii de urgenta Procedura privind modul de actiune a institutiilor responsabile cu gestionarea incidentelor si situatiilor de urgenta generate de animalele salbatice periculoase, la nivelul judetului Maramures.

De asemenea, subprefectul a oferit detalii privind Sistemul de Management al Documentelor Electronice, care a fost prezentat recent secretarilor unitatilor administrativ-teritoriale din judet, si date legate de restrictiile de circulatie care vor fi instituite in Pasul Gutai in perioada 15 iulie – 15 august.

A.A.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *