COD GALBEN – Ploile au venit peste Maramureș. Dar și frigul

Ploi Baia Mare

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteo de tip Cod galben pentru marea majoritate a județelor țării, printre care și Maramureșul. Fenomenele vizate în orele care urmează sunt instabilitate atmosferică temporar accentuată. Codul galben intră în vigoare azi, 10 iulie, la ora 13.00 și este valabil pană la ora 23.00.

În intervalul menționat, în Crișana, Maramureș, Transilvania, la munte și local, mai ales la deal, în Muntenia, Moldova și Oltenia, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torenţiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului, izolat vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși local 20…25 l/mp și izolat 40 l/mp.

Meteorologii atrag atenția asupra faptului că manifestări de instabilitate atmosferică vor fi pe arii mai restrânse și în sudul și sud-estul teritoriului. Pentru Maramureș azi meteorologii spun că vremea se răcorește și devine instabilă. Cerul va fi mai mult noros. În a doua parte a zilei, vor cădea precipitații, însoțite de descărcări electrice și intensificări temporare ale vantului. Cantitățile de apă vor fi mai însemnate în zona de munte. Temperaturile maxime vor avea valori cuprinse între 17 și 23 de grade, iar cele minime între 13 și 18 grade.

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu