Probleme financiare pentru CSM Baia Mare. Răspunsul ministrului Sportului după o interpelare a deputatului Florin Alexe

Clubul Sportiv Municipal Baia Mare trece printr-o perioadă financiară extrem de grea, ajungând în imposibilitatea de a plăti indemnizațiile sportivilor.

Deputatul PNL de Maramureș, Florin-Alexandru Alexe, a depus o interpelare pe această temă la ministrul Sportului, care a declarat că vor fi suplimentate alocările bugetare către clubul băimărean.

”Clubul Sportiv Municipal Baia Mare este unul dintre cluburile de mare tradiție în țara noastră și unul dintre cele mai titrate cluburi din subordinea Ministerului Sportului. În cadrul acestuia funcționează secții de prestigiu, care au oferit mulți campioni naționali (atletism, înot, judo, rugby, tir etc.).

Clubul a depus recent la Ministerul Sportului un memoriu legat de situația financiară dezastruoasă prin care trece, avertizând că a ajuns în imposibilitatea de a plăti indemnizațiile sportivilor. În plus, din pricina alocării unor fonduri prea mici, Clubul s-a văzut în imposibilitatea de a recompensa prin premiere rezultatele frumoase obținute pe parcursul anilor 2021-2022.

Este o misiune deosebit de dificilă pentru un club să păstreze cei mai talentați sportivi în condițiile în care acestora nu li se oferă recunoașterea meritelor, iar aceasta are un efect direct și devastator în atingerea obiectivelor de performanță dorite atât de Club, cât și de Ministerul Sportului.

Având în vedere:

➤ Activitatea sportivilor înregistrați la Clubul Sportiv Baia Mare;
➤ Solicitările formulate de reprezentanții Clubului Sportiv Baia Mare,
Am solicitat ministrului Sportului următoarele lămuriri:
➤ Există intenția de a se suplimenta alocarea bugetară oferită CSM Baia Mare, astfel încât să fie acoperite drepturile financiare ale antrenorilor și sportivilor plătiți prin cadrul contractelor de activitate sportivă?
➤ În ce stadiu se află elaborarea Strategiei Naționale pentru Sport și ce prevede aceasta cu privire la metodele de selectare, antrenare și recompensare a celor mai talentați sportivi, astfel încât aceștia să poată atinge cele mai înalte performanțe?”, spune Florin Alexe, într-o postare pe Facebook.

Acesta a publicat apoi și răspunul la interpelarea sa:

Vlad HERMAN

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu