AJUTOARE SOCIALE – Localitățile din Maramureș unde sute de oameni primesc acești bani lunar

Ulmeni, Sighet și Baia Mare sunt localitățile din județ cu cei mai mulți beneficiari de ajutor social (Venit Minim Garantat). Ulmeniul are nu mai puțin de 366 de beneficiari, Sighetu Marmației are 255, iar Baia Mare are 238 de persoane care beneficiază de acest venit minim garantat acordat de stat unor categorii de persoane vulnerabile.

Maramureșul are însă multe alte localități unde avem peste 100 de beneficiari de VMG și anume Strâmtura (147 beneficiari), Satulung (151), Repedea (120), Ruscova (110), Poienile de sub Munte (134), Petrova (107), Ieud (100), Coroieni (165), Borșa (106) sau Bistra, unde 102 persoane încasează acești bani de la stat.

La polul opus avem comune precum Coaș, Cicârlău, Gardani, Groși, Groșii Țibleșului, Lăpuș, Oarța de Jos, Săcălășeni (care are un singur beneficiar de ajutor social), Vima Mică sau Tăuții Măgherăuș. Conform datelor Agenției Județene de Plăți și Inspecție Socială Maramureș valabile pentru luna mai la nivel de județ sunt 4073 de beneficiari de VMG.

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu