PENTRU ȘOFERII DE CAMIOANE – Migranții vă intră în TIR-uri cand faceți repausul obligatoriu

Polițiștii de frontieră spun că la graniţa de vest, de cele mai multe ori persoanele care vor să treacă ilegal frontiera, aleg să se ascundă în mijloacele de transport, de tipul automarfarelor, în momentul în care acestea sunt oprite pentru efectuarea repausului. Datele oficiale arată că în primele 8 luni ale anului acesta au fost depistate aproximativ 3.000 de persoane cetăţeni străini care au încercat să iasă ilegal din ţară ascunşi in mijloace de transport, majoritatea fiind solicitanți de azil în Romania.

„Așadar, recomandăm şoferilor de automarfare, înainte de a pleca la drum să verifice dacă nu cumva prelata automarfarului a  fost desfăcută, toate încăperile/compartimentele mijlocului de transport pentru a se asigura că sunt singuri, roțile și șasiul de posibila existență a unor persoane necunoscute, respectiv în cazul în care constată că au pasageri clandestini, trebuie anunţate imediat autorităților de poliție din cel mai apropiat punct de trecere a frontierei.

Totodată, reamintim că „fapta persoanei care racolează, îndrumă, călăuzeşte, transportă sau adăposteşte o persoană, în scopul trecerii frauduloase a frontierei de stat a României constituie trafic de migranţi şi se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani. Când fapta a fost săvârşită în scopul de a obţine, direct sau indirect, un folos patrimonial pedeapsa este închisoarea de la 3 la 10 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi art. 263 Cod penal”.”, precizează Poliția de Frontieră.

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu