Simona Halep s-a calificat usor in turul al treilea la Australian Open

Jucatoarea romana Simona Halep, numarul trei mondial, s-a calificat in runda a treia a turneului de tenis Australian Open, primul de Mare Slem al anului, dupa ce a invins-o fara probleme pe britanica Harriet Dart, cu 6-2, 6-4, joi, la Melbourne, informeaza AGERPRES.

Halep (28 ani), a patra favorita, a dominat meciul cu Dart (23 ani, 173 WTA), jucatoare venita din calificari, incheind conturile dupa o ora si 17 minute, desi s-a complicat pe finalul partidei.

Romanca a inceput meciul cu break, dar imediat si-a pierdut serviciul. Halep a luat apoi jocul pe cont propriu si s-a desprins la 5-1, castigand primul set cu 6-2, dupa 31 de minute.

Halep a controlat debutul actului secund si a avut 4-0 si 5-1, a ratat o minge de meci la 5-2 si pe fondul mai multe greseli legate a permis britanicei sa se apropie pe tabela, la 5-4, si chiar sa aiba o minge de break (pentru 5-5), insa a gasit resursele sa incheie meciul cu 6-2, 6-4.

Simona Halep a reusit un as si nu a avut nicio dubla greseala, spre deosebire de Dart, care a comis 3. Halep a avut procentaje mai bune la ambele servicii (67%-56% la primul, 52%-29% la al doilea), britanica a reusit mai multe mingi direct castigatoare (16-14), dar a facut si mai multe erori neprovocate (34-23).

Halep (28 ani), care a pierdut in optimi la editia de anul trecut la Melbourne si a jucat finala in 2018, si-a asigurat un cec de 180.000 de dolari australieni si 130 de puncte WTA.

Urmatoarea sa adversara ca fi invingatoarea dintre americanca Danielle Collins, cap de serie numarul 26, si kazaha Iulia Putinteva.

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu