Indemn la mai putin spectacol politic. Deputatul Durus: „Sa fim o voce, nu personaje intr-un circ ieftin”

Bugetul Maramuresului pe anul in curs nu este unul indestulator. Cifrele sunt apropiate de nivelul anului 2018, ceea ce nu poate crea multumire. Pana la prima rectificare de buget, autoritatile trebuie sa fie cumpatate in alocarile pe care le fac. Trebuie sa asigure cheltuielile de functionare si cele pentru investitii si sa renunte la sumele aruncate pe serbari campenesti. Lucru mai greu de realizat intr-un an electoral, cand nevoia politicienilor din administratie de a se urca pe scenele de la diverse sarbatori este maxima.

Daca Guvernul PNL nu a inteles nevoia unei finantari corecte pentru Maramures, presedintele consiliului judetean Maramures nu si-a inteles rolul din administratie. In plenul consiliului, Gabriel Zetea a avertizat ca va scoate in strada angajatii din subordine, la actiuni de protest. Transformarea forului legislativ judetean in camp de disputa politica, cu iesiri emotionale este teatru ieftin. Nu rezolva problema de fond, cea a finantarii. Deputatul USR, Vlad Emanuel Durus, cere ca toti factorii de decizie sa se concentreze pe cum pot veni mai multi bani in judet, nu pe exercitii de imagine.

„Am primit cu ingrijorare declaratiile presedintelui Zetea, odata pentru ca incita la dezordine sociala, apoi pentru ca imi da convingerea ca si-a atins maximul competentei administrative. Sigur, bugetul alocat Maramuresului nu este suficient. Nu sunt multumit nici eu, cum nu am fost multumit nici de faptul ca bugetul a trecut prin asumare. Dar pentru toate acestea am folosit parghiile legale ale unui om de stat. Am pregatit o interpelare catre ministrul finantelor in acest sens. Domnul Zetea are un comportament iresponsabil, macar declarativ. Stadiu la care sper sa si ramana.

Nu m-a multumit cati bani au dat guvernele PSD pentru DN 18, DN 18B, barajul Runcu, aeroport, dar am mers pe procedura legala in a incerca sa obtin o finantare mai consistenta. Dupa unele din aceste interpelari au venit si bani in judet. Nu am mers in comunitatile in care oamenii erau suparati, ca sa pornesc rascoale. In cazul nemultumirilor salariatilor, este treaba sindicatului. Domnul Zetea este presedintele CJ si trebuie sa gestioneze bugetul, care este la aceeasi valoare ca in 2018, cand a fost alocat de Guvernul Dancila.

Atunci nu a indemnat pe nimeni la protest. Il invit pe domnul Zetea sa-si ia in serios rolul de presedinte si sa taie cheltuielile cu diversele chermeze pe care era obisnuit sa le finanteze. O sa vada ca are un buget suficient pana la rectificare. Si anul trecut, unele servicii din subordinea CJ au avut finantare pana in septembrie. Rectificare a venit sa echilibreze bugetul. Presedintele Consiliului Judetean, sau orice ales, are in mine un partener de dialog. Voi face toate demersuile pentru ca judetul sa fie finantat corect, indiferent de cine este la putere”, a spus vicepresedintele Camerei Deputatilor, parlamentarul USR Maramures Vlad Emanuel Durus.

Biroul de presa, Cabinet parlamentar Deputat Vlad Emanuel Durus 

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu