LISTA RUSINII: Consilierii baimareni nu au votat proiectul de interzicere a cianurii – Vezi numele „ecologistilor” care s-au „batut” pentru referendum

Alesii locali, care luni la rand s-au batut cu caramida in piept ca lupta impotriva poluarii, ca detesta folosirea cianurii si tot ceea ce inseamna activitati care aduc atingere mediului si sanatatii baimarenilor sunt niste fatarnici. In fata unui examen extrem de simplu, acestia nu au facut fata.

Sedinta de luni a Consiliului Local, care avea ca principal punct al ordinii de zi interzicerea folosirii cianurii pe raza Municipiului Baia Mare, nu s-a putut tine, din cauza lipsei cvorumului.

Consilierii PDL au refuzat sa se prezinte, trimitand o adresa in care comunica faptul ca nu au avut timp sa studieze proiectele de hotarare aflate pe ordinea de zi. De asemenea, nu doresc intrarea in jocul politic de numire a unui viceprimar. Actul a fost semnat de Mircea Man, presedintele PDL Maramures, si Mariana Pop, presedintele PDL Baia Mare.

Consilierii locali, cu exceptia lui Ovidiu Stefan, s-au prezentat, dar au preferat sa se retraga inainte de inceperea sedintei, declarand ca nu sunt de acord cu ordinea de zi. Mai precis, cu punctul privind desemnarea unui nou viceprimar.

Ulterior, liberalii au retras proiectul, insa PSD-istii au ramas consecventi hotararii luate: nu participa la vot. Evident, fara nicio explicatie.

De asemenea, dintre liberali, au lipsit Cornelia Negrut (motivat) si Radu Stef, care nu a achiesat la convocarea „lupilor tineri” ai partidului.

Astfel, cu zece consilieri din 23, sedinta nu s-a putut tine, astfel ca votarea proiectelor s-a amanat. Cei mai multi nu pot fi acuzati de rea credinta, cu siguranta unii au respectat intocmai indicatiile partidului. Ceea ce nu-i scuteste, insa, de a-i pune la coltul rusinii, pentru faptul ca au sfidat interesul baimarenilor pentru un mediu curat, punand mai presus interesele personale, politice, de grup etc.

In ordine alfabetica, lista rusinii alesilor care au refuzat sa voteze impotriva folosirii cianurii este urmatoarea:

Ovidiu Barle (PDL), Aurel Bizo (PSD),  Mircea Dolha (PSD), Gheorghe Gradinaru (PDL), Dumitru Matei (PSD), Vlad Onet (PDL), Ludovica Parvu (PSD), Mariana Pop (PDL), Stefan Pop (PDL), Radu Stef (PNL), Ovidiu Stefan (PSD), Vasile Vlasin (PDL).

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu