A doua extragere ocazionala a Loteriei bonurilor fiscale va avea loc duminica

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

bonuriA doua extragere ocazionala a Loteriei bonurilor fiscale va avea loc duminica, prilej cu care vor fi acordate maximum 100 de premii, dintr-un fond de premiere stabilit la un milion de lei, informeaza, vineri, Ministerul Finantelor Publice (MFP).

Potrivit sursei citate, extragerea va avea loc la ora 17,00, la aceasta urmand sa participe bonurile fiscale emise in perioada 29 martie — 31 mai 2015.

„Selectia castigatorilor va fi realizata in doua etape. Astfel, duminica, 28 iunie, Loteria Romana va organiza extragerea din urne a bilelor care vor desemna luna, ziua si valoarea bonurilor castigatoare in prima etapa de selectie. Dupa centralizarea bonurilor castigatoare, va fi organizata cea de a doua extragere, determinarea celor 100 de bonuri castigatoare. Precizam ca acordarea a maximum 100 de premii este reglementata de Legea nr. 166/2015, publicata in Monitorul Oficial nr. 460 din 25 iunie 2015”, precizeaza MFP.

In ceea ce priveste prima etapa de selectie a castigatorilor Loteriei bonurilor fiscale, incepand cu ora 17,00, va fi organizata prima parte a extragerii ocazionale, in studioul TV al Loteriei Romane. Extragerea este publica si va putea fi transmisa, in direct, de toate televiziunile interesate, prin preluarea semnalului audio-video de la studioul Loteriei Romane.

Extragerea de duminica va avea trei etape: etapa I — se va extrage o bila, reprezentand luna emiterii bonului, etapa II — se va extrage o bila, reprezentand ziua emiterii bonului si etapa III — se vor extrage 3 bile, reprezentand valoarea bonului.

„Rezultatele extragerii vor fi postate pe site-ul Ministerului Finantelor Publice, al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) si al CN „Loteria Romana’ (CNLR) pentru o perioada de minimum 30 de zile. La aceasta extragere participa toate bonurile fiscale emise in perioada 29 martie — 31 mai 2015, fara a fi necesara inregistrarea prealabila a acestora intr-o baza de date”, mentioneaza MFP.

Extragerea va fi realizata cu urnele si bilele pe care Loteria Romana le utilizeaza pentru tragerile loto, in prezenta unei comisii de tragere formata din cate un reprezentant al MFP, ANAF si CNLR. Bilele si urnele vor fi verificate in prezenta comisiei inainte de extragere.

Depunerea cererilor de revendicare se realizeaza incepand cu prima zi dupa efectuarea extragerii, timp de 30 de zile, prin depunerea in original a bonului fiscal castigator emis in perioada 29 martie — 31 mai 2015, alaturi de copia actului de identitate si de o cerere, la orice administratie fiscala din structura ANAF, acest termen reprezentand termen de decadere din dreptul de revendicare a premiului.

Formularul cererii poate fi obtinut gratuit de la administratia fiscala la care se depune bonul fiscal sau poate fi descarcat de pe site-ulwww.mfinante.ro.

Un bon fiscal este considerat castigator doar daca indeplineste cumulativ conditiile prevazute de lege, avand inscrise elementele obligatorii care arata ca a fost emis cu un aparat de marcat fiscalizat (de exemplu: logotipul si seria fiscala ale aparatului de marcat electronic fiscal, data si ora emiterii precum si numarul de ordine).

Fiecare unitate teritoriala ANAF, la care se depun bonurile fiscale castigatoare in prima etapa de selectie, va elibera o copie a acestora cu mentiunea „conform cu originalul’, pe care se inscrie un numar unic de inregistrare. Pentru asigurarea transparentei, lista cu numerele unice de inregistrare al bonurilor care au facut obiectul cererilor de revendicare, va fi publicata pe site-urile MFP si ANAF. In acest mod, fiecare persoana care a depus o cerere de inregistrare va putea verifica existenta acestuia pe lista centralizatoare, explica MFP.

Daca, dupa finalizarea perioadei de depunere a cererilor de revendicare, lista centralizatoare cuprinde cel mult 100 de cereri, premiul de un milion de lei este impartit persoanelor care le-au depus, dupa verificarea autenticitatii bonurilor castigatoare. Dar in cazul in care, in urma centralizarii listei bonurilor fiscale pentru care s-au revendicat premiile, se constata depasirea numarului de maximum 100 de cereri de revendicare, va fi organizata a doua extragere in vederea determinarii a 100 de castigatori.

In cea de-a doua etapa de selectie, va fi extras un numar din lista numerelor unice de inregistrare acordate bonurilor pentru care au fost revendicate premii. Extragerea va fi efectuata intr-o noua extragere televizata, ce va fi anuntata ulterior.

Numarul extras la aceasta tragere va fi primul castigator si, totodata, baza de referinta la care se aplica crescator un pas care are valoarea egala cu ziua emiterii bonului fiscal castigator. Daca, in urma aplicarii acestei proceduri de selectie, se depaseste numarul unic maxim atribuit bonurilor fiscale din lista, urmatorul numar castigator din lista este dat de diferenta dintre suma determinata prin aplicarea pasului la baza de referinta si numarul unic maxim atribuit, continuand cu aplicarea pasului pana la stabilirea numarului maxim de premii prevazut de lege.

„In procesul de aplicare al pasului, numerele selectate ca fiind castigatoare sunt eliminate din lista”, subliniaza sursa citata.

Dupa stabilirea celor 100 de bonuri fiscale castigatoare, acestea vor fi centralizate si transmise ANAF in termen de doua zile, in vederea incarcarii rezultatelor in „Baza de date privind Loteria bonurilor fiscale” si verificarea autenticitatii bonurilor fiscale castigatoare de catre Directia Generala Antifrauda Fiscala, prin directiile regionale antifrauda fiscala.

agerpres

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole