A fost semnata initierea unei noi legi “Big Brother”

Reclame home 1
Reclame home 1

camera-de-supraveghere-videoLiderii partidelor politice au semnat, miercuri, la intalnirea cu presedintele Klaus Iohannis, o initiativa legislativa parlamentara de modificare si completare a Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice, anunta Administratia Prezidentiala, scrie Agerpres.

Potrivit sursei citate, initiativa nu vizeaza legea securitatii cibernetice si nici Legea 82/2012 privind retinerea datelor generate sau prelucrate de furnizorii de retele publice de comunicatii electronice si de furnizorii de servicii de comunicatie electronice destinate publicului, care a fost declarata neconstitutionala.

“Proiectul convenit astazi urmareste sa ofere garantii suplimentare pentru protejarea datelor personale si a dreptului la viata privata si sa aduca o serie de clarificari pentru a elimina riscurile de abuz. Astfel, accesarea datelor cu caracter personal poate fi realizata doar intr-un cadru precis delimitat de catre instanta de judecata sau numai cu autorizarea prealabila a judecatorului. Acest principiu a fost cerut si de reprezentanti ai societatii civile si impartasit de toti actorii implicati”, se arata in comunicatul Presedintiei.

Sursa citata precizeaza ca presedintele Iohannis si-a exprimat speranta ca acest proiect, care este rezultatul unui efort comun, va fi aprobat de Parlament si a subliniat ca intr-o societate democratica securitatea, respectarea legii si libertatea trebuie puse in acord.

Seful statului s-a intalnit miercuri, la Cotroceni, cu liderii partidelor si formatiunilor politice parlamentare, respectiv Victor Ponta, Alina Gorghiu, Vasile Blaga, Daniel Constantin, Gabriel Oprea, Kelemen Hunor si Varujan Pambuccian, in vederea unor discutii referitoare la cadrul juridic privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice.

Administratia Prezidentiala arata ca discutiile au pornit de la premisa imbunatatirii cadrului normativ pentru a pune in acord nevoia de securitate cu apararea drepturilor si libertatilor individului.

Potrivit Presedintiei, in baza prerogativelor sale constitutionale de mediere, presedintele Klaus Iohannis a facilitat dialogul intre societatea civila, institutiile cu competente in domeniul prelucrarii datelor, apararii si securitatii nationale si partidele politice.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2