A inceput campania Imperatorului. Primaria se muta in cartiere. Minciunile continua. Vezi filmul!

home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0

catalin chereches infatuat„Catalin Chereches muta Primaria in cartierul tau”. E aproape un titlu de film. Pentru a se inscrie solid pe aceasta linie si sa intre in constiinta publica ii mai lipsea un „007”. Dar poate atunci nu mai era original. Dar… scenariul!? Scenariul e sigur de film. Fictiune pura. O adaugire la afisul de genul „orice asemanare cu realitatea este pur intamplatoare” ar fi facut actiunea mai credibila.

Pentru linistea celor din cartiere, care deja isi dau cu presupusul seara, in timp ce stau pe o banca la o bere si la o septica sau arunca zarurile pe cutia de table, pe ce teren din cartierul lor sarac va fi mutata Primaria, le spun sa-si vada mai departe de bere si joc. De la inceput am anuntat ca-i fictiune. Sau, ca sa fie mai pe inteles, incepe campania electorala. Mai este un an pana cand primarul, daca mai apuca sau doreste, se inscrie din nou in cursa pentru cel mai tare scaun de pe Sincai 37.

Ce se va intampla sigur? Primarul va merge prin cartiere. Alaturi de angajati din Primarie. Si sigur inconjurat de microfoane si camere de luat vederi. Pentru presa de specialitate. Iar seara se va termina in emisiuni televizate. Am uitat ceva. Va da din mana si va spune diversilor reprezentanti ai firmelor angajate in lucrari cum trebuie sa fie executate, ce e bine si ce nu e bine facut. Si va striga destul de tare, ca sa fie auzit de cetateni ca se implica. Si cam atat.

Nu am pretins ca e un scenariu elaborat. Repet, e actiune de campanie electorala. Puteau fi adusi responsabilii de lucrari intr-un birou din Primarie. Dar cati dintre cetateni ar fi asistat la explicatiile primarului ajuns diriginte de santier.

Ati mai vazut filmul acesta. Stiu. Nu am zis ca e original. Seria intai (ca sa nu fac trimitere la episodul pilot din aprilie-mai 2011) s-a consumat in campania electorala din 2012. Prin cartiere au fost plimbate panouri cu cele 15 puncte din „Planul meu pentru Baia Mare”. Prioritatile trecute in program le-a strans, spunea primarul atunci, din intalnirile avute cu cetatenii din cartiere. Vi se pare scenariul identic cu actiunea care incepe in 25 martie?! Doar titlul e schimbat. Cat au fost prioritatile de prioritati? Cum am spus…fictiune!

Promisiunile au existat. Candva.

  1. Demolarea cocioabelor de pe Craica, Pirita, Ferneziu si zona Garii. Ieri am fost acolo si ele existau. Au trecut doar 4 ani de cand e Chereches primar. Asa ca mai este timp si loc in pliantul viitorului program electoral.
  2. Asfaltam drumurile si trotuarele din toate cartierele. Cate drumuri si trotuare din cartierul dumneavoastra sunt asfaltate? In cartierul Vasile Alexsandri s-a implementat singurul program din ultimii 4 ani pe linia aceasta. A fost depus prin 2009. Pe vremea lui Anghel.
  3. Apa si canalizare in toate cartierele. Se lucreaza. Un proiect al vechii administratii, aflat in derulare cand a venit Chereches. Firmele care fac lucrarile au produs dezastre greu de imaginat in cartiere. Poate se termina pana la finalul anului.
  4. Ordine publica si siguranta pentru baimareni. A crescut numarul politistilor locali. Angajari cu cantec. Traficul de tigari in piete si in cartiere, in special Alecsandri, este la fel de infloritor.
  5. Cel mai curat si mai verde oras din Romania. Orasul e destul de curat. Cu ce pret? Capitolului salubrizare i-a revenit anul trecut, din buget, suma de 24 de milioane de lei. Drusalul a obtinut profituri record. Numai in 2013 a avut un profit net de aproape 4 milioane de lei. Cifra nu a fost atinsa inainte de 2011 nici daca era insumat profitul din ultimii 6 ani.Comparativ, Sibiul a incheiat anul trecut, in baza unei licitatii, un contract de salubrizare pe trei ani, cu o valoare totala fara TVA de aproximativ 14 milioane de lei. Oras verde? Parcul central e plin de betoane. Campul tineretului are mai putina verdeata in noul proiect. De centrul vechi nu mai vorbim.
  6. Cream 5.000 de locuri de munca in urmatorii 4 ani. Bun! Altceva?
  7. Construim 50 de locuri de joaca pentru copiii nostri. Cifra nu a fost atinsa. CL a votat pentru locurile de joaca facute in Baia Mare in mandatul lui Chereches un buget de peste 40 de milioane de lei cu tot cu TVA.
  8. Construim 500 de locuinte sociale si pentru tineri. Au fost finalizate doar 48 de apartamente a caror constructie a inceput in 2010. Nici un bloc nou ANL.
  9. Toate cresele, gradinitele, scolile si liceele renovate. In procent de vreo 30% s-a facut. Renovarea Colegiilor Nationale s-a facut in baza proiectelor europene depuse de fosta administratie.
  10. Sustinem performanta in sport si cultura. E singurul punct care poate fi trecut la realizari. Nici nu conteaza motivele pentru care s-a insistat pe atingerea performantei. Avem echipa feminina de handbal campioana nationala, calificata in sferturile Ligii Campionilor, Minaur pe podiumul Ligii Nationale. Orasul, inscris in cursa pentru Capitala Culturala Europeana 2021. Gardul de pe Horea, pictat. Colonia Pictorilor, inchisa pentru reabilitare. Mihai Olos facut betiv de catre primar. Apoi a incercat sa-i repatrieze trupul.
  11. Ocrotim pensionarii si persoanele cu dizabilitati. Pensionarii au fost importanti. Sunt disciplinati si merg la vot. Stefan Lupsa, presedintele CASPEV, a fost pus de Chereches pe lista consilierilor locali. Lucrurile au evoluat bine. S-au montat peste 500 de banci.
  12. Transport in comun civilizat si modern. Achizitionare de autobuze noi stabilite inca din vremea lui Anghel. Licitatia, tinuta in mandatul lui Chereches. Costurile de achizitie, exorbitante. Subiectul e in dosarul care se afla in lucru la DNA.
  13. Solutionam problema cainilor fara stapan. Cainii sunt tot pe strazi. Cei aflati in adapostul din Baia Mare au fost subiect in presa britanica. Titlul „Caini infometati se mananca intre ei”
  14. Reamenajam zonele publice si reabilitam blocurile. In aprilie 2015 ar trebui sa fie primele 6 blocuri reabilitate. E vorba de blocurile de pe str. Alexandru Odobescu nr. 7, str. George Enescu nr. 2, str. Dr. Victor Babes 13, scara A si B, str. Dr. Victor Babes nr. 21, Scara A si B, str. Victoriei nr. 54 si bdul. Decebal nr. 16. In martie anul trecut, s-a votat in CL Baia Mare anveloparea termica a acestora. Nici macar schelele nu s-au pus
  15. Preluam si reabilitam bazele sportive si de agrement. S-a preluat o parte din baze. Sala Sporturilor a fost, in parte, cosmetizata. Am construit cateva Aqua Park-uri. Pe hartie. Sper ca vi le mai amintiti. Restul e tacere.

De azi „Catalin Chereches muta Primaria in cartierul tau”. Mai strange niste probleme ale cetatenilor. Le mai vorbeste de viitor. Le mai arunca o speranta. Pana la urmatoarea intalnire din cartiere, Primaria ramane pe str Gheorghe Sincai nr 37, loc. Baia Mare. Petitiile depuse isi vor gasi rezolvare intr-un timp pe care nu-l cunoastem.

Romeo DOBOCAN

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

13 Comments

  1. dilau

   prietene petrisor daniel, zici ca esti la un liceu din cluj napoca – nu e rau, mai bine mai tirziu decit niciodata :)) -. beleaua e alta, am impresia ca la cluj exista o universitate care nu prea e de aceiasi parere cu tine.

   Reply
 1. ioan

  Minciuni si fatade aparente. insa in cartiere. mizeria predomina,, iiata cump… trotuare si strazi nesfaltate vezi portiunea magazin MM. pina la b..dul
  l Republicii,, tot in zona la partere de blocuri mici chioscuri alimentare descise pana seara ora 22,, unde se vand bauturi alcoolice copiilor si care beau fara nesimtire. in scarile de bloc aferente zonelor , fumeaza, si poate nu numai,, politia locala platita degeaba in acestsens,, iar privind curatenia. lasa de dorit ,,bine aici. si noi locatarii avem vina. ca nu ne place sa facemcurat. dar nici. sa PASTRAM. acestlucru,, catdespre alegeri. cu parere de rau acei securisto.. comunisti care inca mai misuna printre. noi il vor vota cum au facut..o si data trecuta. ins. pana atunci. SPERAM!!!!!!!SPERAM!!!! ca DNA. sa fca. lumina. mult asteptata. cu privire la abuzurile plimbaretului kake. in cartiere,, poate poate a trecut vremea. anallingusistilor…. kake..istilor… smenarilor. din primarie. adicatelea aceisefi ce se infruntadin banul nostru public,..directorasii. care de ani de zile mulg banii nostrii fara obraz’!!!!!!!!

  Reply
 2. dilau

  mai kake, prietenul romeo cam are dreptate. esti “sefu garii” de 4 ani – adica un mandat intreg – iar realizarile tale sint undeva pe la 35%. hai ca-ti mai dau 5 de la mine ca sa fie 40%. da ne-ai bagat in difetite scandaluri nationale si internationale – marele zid tiganesc, piata mare, cuprom, craica, caini vagabonzi ……. si trebuie sa-ti iau inapoi ce ti-am dat.:)))). deci – parerea mea – ramii cu un 35%. da poti sa stai linistit, baimarenii o sa te mai voteze odata – 86% meriti doar dim partea celor “de incolo” -. beleaua e alta, nici sa nu-ti treaca prin cap ca o sa tragi pe altii dupa tine.indiferent ca ei se numesc :unpr, psd, pc……sau chiar usl.

  Reply
 3. Mihaela Ciocea Iosip

  Articol de kkt!!! Pe tigani i-a fugarit de o gramada de ori, dar se inmultesc ca lepra! Nu se poate scapa cu ei decat cu hitler!! Oras mult mai verde avem, drumurile sunt vizibil mai bune, si siguranta publica mai mare! Dar tu ai alte interese politice, ziaristule si chiar daca iti merge bine, pt cativa lei in plus iti papi rahatul!! Doar orbii nu vad ca orasul asta chiar e mai bine ca inainte!!!

  Reply
 4. Mihaela Ciocea Iosip

  Articol de kkt!!! Pe tigani i-a fugarit de o gramada de ori, dar se inmultesc ca lepra! Nu se poate scapa cu ei decat cu hitler!! Oras mult mai verde avem, drumurile sunt vizibil mai bune, si siguranta publica mai mare! Dar tu ai alte interese politice, ziaristule si chiar daca iti merge bine, pt cativa lei in plus iti papi rahatul!! Doar orbii nu vad ca orasul asta chiar e mai bine ca inainte!!!

  Reply
  1. Vasile

   E clar ca tu traiesti in alt oras…Fa te rog o plimbare de agrement pe ruta Iuliu Maniu-Victor Babes. Si incearca sa iti plimbi copilul prin cartierul Sasar. Pe trotuar, evident. Si dupa aceea mai povestim.

   Reply
  2. GRIG

   Mihaeala vorbesti aiureli. Problema tiganeasca se putea rezolva de 3 ani daca era vointa caci solutii au fost avansate chiar de primar. dar e indolent si fanfaron. Drumurile nu sunt mai bune caci din ce a reparat o parte s-a degradat si deja trebuie carpit, vezi bulv Bucuresti.Orasul nu e mai verde decat in imaginatia ta, du-te si vezi cat au crescut si ce coraona au platanii pusi pe Caragiale si toate strazile in care s-au taiat copacii. Iar Romeo D cu toate pacatele lui vrute si nevrute e mai obiectiv decat echipa de ziaristi slugarnici care-i ridica osanale sefului. Asa ca reconsiderati atitudinea sau taci.

   Reply
 5. Izvorul Izei Tsunamy

  Si totusi ce ar fi fost de acest oras fara de primarul Chereches? Si alte orase au primari dar oare cate arata ca Baia Mare? Am fost recent in Cluj …vai mama lui oras european.Si se mai vrea capitala Ardealului?

  Reply
 6. Sorin Ilies

  "Drusalul a obtinut profituri record. Numai in 2013 a avut un profit net de aproape 4 milioane de lei. Cifra nu a fost atinsa inainte de 2011 nici daca era insumat profitul din ultimii 6 ani." D-ra , a crescut profitul Drusalului de 5-6 ori.Baietii au adunat atata cash de la baimareni incat s-au lansat in afaceri imobiliare de milioane euro in Cluj .Intre timp noi ne-am imprumutat cu 30 milioane euro(cel mai mare credit din istoria orasului ) care s-a topit deja.Asa, la nivel personal ,te bagi in datorii sa-ti aranjezi apartamentul daca nu ai de lucru?

  Reply
 7. Vasile

  Asa, ieri a fost prima intalnire. Ce s-a intamplat? Ca in “curierul primariei” nu scrie nimic. Doar nu l-o injurat lumea?

  Reply
  1. dilau

   prietene vasile, nu ne spui si noua – te-ai lasat sau te-ai sucit -?. nu de alta dar e totusi o mica / mare diferenta.:)).

   Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1
Reclame home 1