A intrat in vigoare Ordonanta Militara nr. 2/2020. Vezi aici, masurile

PNL

Ordonanta Militara nr. 2 din 21 martie 2020 privind masurile de prevenire a raspandirii cu COVID-19 a fost publicata in Monitorul Oficial al Romaniei nr.232 din 21 martie 2020 si a intrat astfel, in vigoare. Anuntul a fost facut in aceasta dimineata de Prefectura Maramures. Masurile au fost date publicitatii de ministrul MAI, Marcel Vela in cursul serii de ieri, in cadrul unei conferinte de presa.

Va redam mai jos principalele decizii din Ordonanta Militara nr 2:

Se suspenda activitatea in cabinetele medicale stomatologice, cu exceptia urgentelor.

Se suspenda activitatea magazinelor din mall-uri, cu exceptia celor care vand alimente (intra in vigoare in 22 Martie, ora 22.00).

Se restrange circulatia libera. Puteti merge la munca, la cumparaturi, la farmacii si spitale, pentru ingrijirea varstnicilor, copiilor si persoane cu dizabilitati, deplasari scurte si apropiate langa locuinte.

Inchiderea granitelor pentru straini.

Persoanele aflate in izolare, care nu respecta conditiile, sunt carantinate cu forta, timp de 14 zile, iar cei care fug din carantina vor mai sta in plus alte 14 zile. Cei care nu respecta aceste masuri se aleg si cu dosar penal.

Primariile monitorizeaza si tin evidenta celor peste 65 de ani si fara ajutor. Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta asigura sprijinul in aprovizionarea acestor categorii cu alimente.

Slujbele religioase se tin fara public insa se pot transmite online. Impartasirea celor bolnavi se poate face la domiciliu. In cazul cununiilor, a botezului sau a inmormantarilor, numarul participantilor este restrictionat la 8.

In intervalul orar 22.00-06.00 se interzice iesirea din locuinte. Circulatia este permisa doar in anumite situatii: in interes profesional, inclusiv deplasarea intre locuinta/gospodarie si locul/locurile de desfasurare a activitatii profesionale, atunci cand activitatea profesionala este esentiala si nu poate fi amanata sau desfasurata de la distanta; pentru asigurarea de bunuri care acopera necesitatile de baza ale persoanelor si animalelor de companie/domestice, precum si bunuri necesare desfasurarii activitatii profesionale; pentru asistenta medicala care nu poate fi amanata si nici realizata de la distanta; din motive justificate, precum ingrijirea/insotirea copilului, asistenta persoanelor varstnice, bolnave sau cu dizabilitati ori deces al unui membru de familie. Sunt permise deplasarile scurte pentru plimbarea animalelor de companie/domestice. Masura se aplica incepand de luni, 23 martie, ora 22.00. #stamincasa

ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

1 Comment

  1. Iulia

    Prea putin, prea tarziu. Comparand graficul infectarii in italia cu graficul infectarii in romania, vedem ca urmam aproape aceiasi pasi. Ba chiar stam putin mai rau. In MAXIM 2 saptamani o sa fim la 10.000 de cazuri. Deja e tarziu.. dar daca vom continua sa facem recomandari in loc sa punem interdictii, italia va fi nimic pe langa noi

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1