A murit cea mai batrana broasca testoasa din Africa, la varsta de 344 de ani

Alagba, o broasca testoasa uriasa considerata cea mai batrana din Africa, a decedat, la varsta de 344 de ani, la palatul regelui traditional din orasul nigerian Ogbomoso, Oba Jimoh Oyewunmi, a informat secretarul sau privat, Toyin Ajamu, citat de EFE si de agentia NAN, transmite AGERPRES.

Alagba, un exemplar masculin de broasca testoasa uriasa, al carui nume in limba yoruba insemna ”batranul”, a murit joi dupa o scurta suferinta, a declarat Toyin Ajamu, citat de presa locala.

”Alagba a trait in pace timp de mai multe secole la palat. Broasca testoasa a fost in trecut gazda a numerosi monarhi in Ogbomoso”, a precizat secretarul privat.

Apartinand unei specii recunoscuta pentru longevitatea deosebita, testoasa Alagba a devenit populara dupa ce actualalul ”soun” (titlu monarhic) ”si-a folosit resursele personale pentru a-i asigura un trai bun”.

Alagba avea ”avea doi membri ai personalului palatului care ii erau dedicati”, a indicat secretarul. Acestia ”ii asigurau hrana, asistenta medicala si alte lucruri necesare pentru a se asigura ca beneficia de cel mai bun tratament”, a adaugat el.

”In fiecare zi, la Alagba veneau turisti din diferite parti ale lumii”, a mai spus Ajamu adaugand ca atat palatul cat si sectorul turistic “deplang moartea lui Alagba”.

Secretarul a anuntat ca exista intentia ca trupul testoasei sa fie conservat astfel incat turistii sa se bucure in continuare de prezenta sa, noteaza sursele citate.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1